Kuvaus

[AC0517]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

Kuvanmukainen HYVÄSSÄ ISKUSSA oleva kovakantinen ensipainos yhden suomen kautta aikojen kauneimman missin laiffista kiinnostuneille.

Kirjassa PIRKON omakätinen signeeraus. :-)

MAKSAA TILATESSA, ILMAN Pirkon nimikirjoitusta 27,90e + PK. -> KATSO   https://www.booky.fi/tuote/lampila_hannu/pirkko_mannola/9789510301944

Hannu-Ilari Lampila: PIRKKO MANNOLA 

Pirkko Pirteän monet roolit elämän näyttämöllä: missi, iskelmä- ja filmitähti, teatterinäyttelijä. Kertojanääni on raikas ja itseironinen.

"Sydämellä ja tunteella Pirkko Mannola on kulkenut "selkä suorana kohti uusia nöyryytyksiä" Näin kirjoittaa Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Hannu-Ilari Lampila teoksessaan Pirkko Mannola: "Nuorekkaaseen Pirkkoon henkilöityy 1950-luvun lopun ja 60-luvun alun nostalgia."

"Kun Pirkko on Putoamassa yhdeltä oksalta, hän ottaa jo toisesta kiinni"
- Suomen Filmiteollisuuden toimitusjohtaja Toivo Särkkä

Vilkasverisen ja iloisen Pirkko Mannolan elämä on sujunut kuin tanssi. Se on ollut vauhdikas, hauska ja täynnä nopeita käänteitä. Ensimmäinen suuri yllätys oli Miss Suomen kruunu vuonna 1958. Jo seuraavassa hetkessä hän huomasi olevansa iskelmälaulaja ja tuota pikaa elokuvanäyttelijä. Sattuman ansiosta syttyi Saksan iskelmätaivaalle 1960-luvun alussa pirteästi tuikkiva tähtönen nimeltä ”Pirko Manola”. Sattuma ohjasi hänet myös teatterin lavalle, josta löytyi todellinen kutsumus. 

Keväällä 2003 Pirkko Mannola jäi eläkkeelle Turun Ruotsalaisesta teatterista, mutta hän jatkaa aktiivisesti näyttelijänuraansa. Silti on löytynyt myös aikaa pysähtyä miettimään elämän kulkua, ratkaisevia valintoja ja kohtalon johdatusta. Pirkko Mannolan muistelijanääni on raikas ja itseironinen: hän osaa nauraa itselleen.

Pirkko Pirteän monet roolit elämän näyttämöllä 

”Kun Pirkko on tippumassa yhdeltä oksalta, hän ottaa jo toisesta kiinni”, Suomen filmiteollisuuden toimitusjohtaja Toivo Särkkä luonnehti aikoinaan Pirkko Mannolaa. 

Elämäniloisen, vilkasverisen Pirkko Mannolan elämä on sujunut kuin tanssi. Se on ollut vauhdikas ja hauska, täynnä nopeita käänteitä. Kun yksi tie on päättynyt, seuraava on auennut äkkiarvaamatta. 

Ensimmäinen suuri yllätys Pirkko Mannolan elämässä oli, että hänestä tuli vuoden 1958 Miss Suomi. Jo seuraavassa hetkessä hän huomasi olevansa iskelmälaulaja ja tuota pikaa myös elokuvanäyttelijä. Sattuman ansiosta hänestä tuli suosittu iskelmätähtönen 1960-luvun alun Saksassa. 

Sattuma ohjasi Pirkko Mannolan teatterinkin lavalle, josta hän löysi todellisen kutsumuksensa. Keväällä 2003 menestyksekäs kolmivuotinen kausi Turun ruotsalaisessa teatterissa päättyi ja Mannola oli uudessa tilanteessa: eläkeikä oli alkamassa. 

Työt eivät loppuneet, mutta Pirkko Mannolalla oli aikaa pysähtyä miettimään elämänsä kulkua. Oliko hän valinnut oikein vai oliko joku valinnut hänen puolestaan? Mannolan kertojanääni on raikas ja itseironinen, hän osaa myös nauraa itselleen.

Asiasanat: muistelmat näyttelijät elokuvanäyttelijät laulajat iskelmät missit 
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Historia > Henkilö- ja sukuhistoria > Elämäkerrat. Muistelmat

1. painos

WS Bookwell Oy - Juva 2005

Kirja painaa 589g


VOITTO HUUTO ja  PK.  5,95e -> TILILLE ja SETTIÄ POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

-----------------------------------------------------------

 Kuvahaun tulos haulle pirkko mannola 50 luku  Kuvahaun tulos haulle pirkko mannola 50 luku

Pirkko Mannola aloitti uransa teini-iässä 1950-luvun loppupuolella Suomen Trikoo Oy:n jumpperi- ja uimapukumallina Tampereella. Hänen veljensä Tomi Mannola lähetti kuvia sisarestaan Miss Suomi -kilpailun järjestäjille 25 000 markan löytöpalkkio mielessään, minkä seurauksena Mannola sai kutsun vuoden 1958 kilpailuun Helsinkiin. Mannolasta tuli 23 kilpailijan kesken käydyn kisan yllätysvoittaja 2. helmikuuta 1958 Messuhallissa. 28. kesäkuuta oli vuorossa Miss Eurooppa -kilpailu Istanbulissa Turkissa, josta tuliaisina oli neljännen perintöprinsessan titteli. Voittajaksi valittiin Itävallan Hanni Ehrenstrasser. Kilpailussa sijoittuminen toi Mannolalle ylimääräisen lähes kahden kuukauden edustuskiertueen Ranskassa.

Seura-lehden toimittaja Olavi Sääksjärvi otti juttuideaa miettiessään yhteyttä Levytukun kapellimestari Kullervo Linnaan ja sopi Mannolalle koelaulun, vaikkei edes tiennyt, osaako Mannola laulaa. Mannola sai viikon aikaa harjoitella ja kolme laulutuntia Eero Väreeltä ennen lähtöään Helsinkiin koelauluun. Siellä hän esitti Paul Ankan kappaleen "Diana" englanniksi. Mannolan ensilevynä julkaistiin kappaleen suomenkielinen versio "Rakastan sinua, Gabriel", kääntöpuolella "Hopeakuu". Saman tien alkoivat myös lavaesiintymiset Kullervo Linnan orkesterin kanssa. Levytukulle tehtiin vielä toinen single, "Suukkopanttileikki", jonka jälkeen Mannola siirtyi Scandialle.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

19,95 €
Sulkeutuu 48 vrk 3 h 47 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

19,95 € Sulkeutuu 48 vrk 3 h 47 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.