Kuvaus

Matti Ijäksen nyrkkeilysaleille sijoittuva elokuva Haaveiden kehä on tragikoominen tarina isästä (Sulevi Peltola), joka on elänyt elämänsä nyrkkeilylle ja työväenaatteelle. Aatteet idästä, vaatteet lännestä ja naama Turengista, hänestä sanotaan. Isä on kömpelö ja puhumaton menneisyytensä vanki, joka omien sanojensa mukaan ei muistele eikä märehdi menneitä. Mutta kun vuosia sitten koettu lyhyt onnen hetki kävelee salaperäisen naisen (Rea Mauranen) muodossa miestä vastaan, on tilinteon aika. Haaveiden kehä onkin tragikomedia siitä, miten miehen maailma murenee, kun kielletty rakkaus alkaa ilkkua hänelle.

Vanha nyrkkeilyseura KIPINÄ valmistautuu juhlaturnaukseensa, kun Hollannin ammattikehiin eksynyt isän vanhin poika Jamppa (Petteri Summanen) palaa kotikaupunkiinsa mieli kallellaan kuin Pisan torni. Jamppa on seuran ainoa paidaton, isän unelmien täyttymys ja nuoremman veljen Kustin (Mikko Alanko) idoli, joka pelkää isän ankaruutta eikä uskalla palata kotiinsa tietämättä itsekään onko lopettanut nyrkkeilyuransa vai ei. Nyrkkeilyseuran puuhamies ja Jampan manageri Teppo Hanhijoki (Antti Litja) tietää Jampan surkean tilan, mutta ei halua paljastaa sitä isälle, jonka kanssa hän on kulkenut pitkän tien yhdessä. He ovat työväenurheilun kasvatteja, vaikka työväenaatteesta ei ole enää jäljellä kuin pikkutunneilla saunassa hoilattu Partisaanivalssi. Miesten elämä muuttuu, kun mukaan tulevat elokuvan herkulliset naishahmot; raskaana oleva ruotsitar (Maria Järvenhelmi) ja nainen isän salatusta menneisyydestä (Rea Mauranen). Ijäksen elokuva on pieni, korttelin kokoinen yhteisökuvaus nyrkkeilymaailman liepeiltä. Elokuvan päähenkilöt elävät murroksen kynnyksellä, mutta voiko kukaan muuttua ilman nöyryytystä, häpeää ja luopumisen tuskaa.

Haaveiden kehä on melankolinen draama. Vaikka se on hulvattoman hauska, se on samalla myös syvällinen ja traaginen. Jokaisella henkilöhahmolla on oma sisäinen maailmansa, jossa majailevat tukahdutetut tunteet ja muistot. Sulevi Peltola tekee Haaveiden kehässä ehkä uransa parhaimman roolisuorituksen. Ijäksen teos on niin monipuolinen, että sitä voi varauksetta suositella kaiken ikäisille ja kaikenlaisille ihmisille. Haaveiden kehä on suomalaisen elokuvan uuden tulemisen aallonkärki.

Elokuvan tiedot:
Tuotantovuosi: 2002 Ohjaaja: Matti Ijäs Näyttelijät: Sulevi Peltola, Antti Litja, Rea Mauranen, Petteri Summanen, Mikko Alanko, Jaana Järvinen, Taneli Mäkelä, Anna-Leena Sipilä, Maria Järvenhelmi, Riitta Elstelä, Rauno Ahonen, Jussi Lampi. Kesto: 1h 36min Ikäraja: K-11.

DVD julkaisun tiedot:
Aluekoodi: R2-Suomi Julkaisumaa: Suomi Kuvasuhde: Anamorfinen Widescreen 1.85:1 Ääniraita: Dolby Digital 5.1 / suomi Tekstitys: ruotsi, englantiKuvan kaltainen elokuva on alkuperäinen.tekstitys SUOMEKSI.


Rahat tilille + postikulut 2 euro

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9 €
tai
Sulkeutuu 89 vrk 15 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 89 vrk 15 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.