Tuote on myyty käyttäjälle d-Head hintaan 5 €

Kuvaus

Hanna Pukkila: Kisatytön keittiö - Maija Honkasen ruokavuosi 1952

Helmi 2006, kovakantinen kuvakansin, 166 sivua

Kisatytön keittiö on jatkoa suosituille Isomummin keittiö- ja Jazztyttö keittää -kirjoille. Niissä Elsa Helminen ja hänen tyttärensä Aino Helminen pitivät ruokapäiväkirjaa 1890- ja 1920-luvuilla. Ainon tytär, 21-vuotias Maija Honkanen, on taitava ruoanlaittaja kolmannessa polvessa. Hänen ruokavuotensa on olympiavuosi 1952.

Maija asuu ja opiskelee Hämeenlinnassa. Hän käy kesätöissä Mensan säilyketehtaassa. Yhdessä poikaystävänsä Eskon kanssa Maija tutustuu kotimaahan moottoripyörän selässä. Suomalainen keittiö toipui 1950-luvun alussa pitkästä ja piinallisesta pula- ja säännöstelyajasta. Tuontitavarat ja kehittyvä elintarviketeollisuus monipuolistivat arjen ja pyhän ruokapöytää. Olympialaiset toivat uusia eksoottisia tuotteita ja makuja. Uutta vapautunutta maailmaa ja orastavaa nuorisokulttuuria leimasivat nylonit, farmarihousut, kellohameet, patellavyöt, lättähatut, purukumi ja Coca-Cola sekä musiikin uudet tuulet.

Päiväkirjassaan Maija kertoo vuoden 1952 kirjavista tapahtumista kotikaupungissaan ja Helsingissä. Valokuvat, postikortit, tuotepakkaukset ja mainokset palauttavat unohtumattoman vuoden tapahtumat tenhoavalla ja värikkäällä tavalla.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 13.11.2018 20:28
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.