Kuvaus

Old Illusions toivottaa sinut tervetulleeksi antiikkiin ja erikoisten esineiden ihmeelliseen maailmaan! Tämän kohteen myyjänä toimii maamme tyylikkäin antiikin ja erikoisten esineiden erikoisliike Old Illusions, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä käsiksi hiukan erikoisemman antiikin kuin hieman erikoisempienkin esineiden ihmeelliseen maailmaan. 

Tervetuloa tutustumaan koko laajaan valikoimaamme suoraan osoitteessa: http://www.oldillusions.fi

Kohde:

Alkuperä: Englanti
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Koko: Laatikon koko 30 cm x 15 cm x 6 cm. 
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Tässä on erittäin keräilty ja harvinainen kokonaisuus, jonka alkuperä sijoittuu Engalntiin ja 1900-luvun alkupuolelle. Kyseessä on mitä ilmeisimmin sodassa toimineen kirurgin välinekokoelma (leikkaus/ amputaatio yms), jonka sisältö on varsin monipuolinen, eli instrumenttejä yms. välineitä on mukana varsin monipiuolisesti. Mukana on mm. amputaatioon käytetty luusaha ja useita muita kirurgin välineitä. Vastaavat setit ovat nykyään todella harvinaisia ja tässä olisi tarjolla todella upea kokonaisuus. Mukana alkuperäinen laatikko avaimella. 

Amputaatio

Amputaatiolla tarkoitetaan jonkun kehon osan, esim. raajan, poistamista kirurgisella toimenpiteellä. Raajan tai kehon osan amputointiin päädyttiin usein esim. vamman, tietyn sairauden tai epämuodostuman takia. Raajojen amputaatiota on käytetty joissakin maissa rikollisten rangaistuksena sekä sitä on tavattu myös osana erikoisia rituaaleja.

Amputaation on tiedetty olevan yksi vanhimmista kirurgisista toimenpiteistä ja sen alkuaikojen brutaalit tekniikat ovat kehittyneet hurjasti lääketieteen kehittyessä. 1600-luvulla toimenpiteet tehtiin muutamissa minuuteissa kipu- nukutusaineiden puutteen takia ja amputaatio suoritettiin yhdellä katkaisulla, eli ns. classic circular cut –tekniikalla. 1700-luvulla siirryttiin jo ns. kaksi- ja kolmevaiheisiin toimenpiteisiin, jossa eroteltiin mm. ihon, lihasten ja luun leikkaaminen erikseen. 1800-1900-lukujen aikana sodat sekä lääketieteen kehittyminen vei leikkaustekniikat kokonaan uudelle tasolle ja myös raajaproteeseja kehitettiin koko ajan toimivammaksi. Nykyisin nämä vanhat amputaatioon ja protetisointiin liittyvät esineet ovat erittäin haluttuja ja keräiltyjä kohteita, sekä samalla myös hieno osa lääketieteen kehityksen historiaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 60 vrk 22 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

890 € Sulkeutuu 60 vrk 22 h 55 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.