Kuvaus

NARRIEN LAIVA : MATKA PIELEEN MENNEESSÄ MAAILMASSA

Narrien laiva on ulkomaantoimittaja Heikki Aittokosken syväluotaus maailmasta. Kirjaansa varten hän on matkustanut kesästä 2012 alkaen neljällä mantereella: Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Amerikassa. Hän tarkastelee muun muassa sotaa Somaliassa, köyhyyttä Nicaraguassa, riistoa Bangladeshissä, ökyrikkaiden taideharrastuksia Lontoossa ja korruptiota Ukrainassa. 

Narrien laiva lähtee kuitenkin liikkeelle Saksasta, jossa muuan Sebastian Brant julkaisi vuonna 1494 teoksen nimeltään Das Narren Schyff. Myöhäiskeskiajan menestysteoksessa Brant ruoti pieleen mennyttä maailmaa. Sorto oli voimissaan, ahneus kukoisti, köyhälistö kärsi. 

Aittokoski purjehtii omalla Narrien laivallaan nykyajassa, mutta Brantin hengessä: Määränpäätä ollaan vailla / suunta puuttuu aika lailla / levotonna päivin öin / järjen ääni kaikuu tuskin töin. 

Heikki Aittokoski on Helsingin Sanomien pitkän linjan ulkomaantoimittaja. Hän on työskennellyt 1990-luvulta lähtien reportterina, kirjeenvaihtajana ja ulkomaantoimituksen esimiehenä. Kirjassaan hän hakee vastauksia suuriin kysymyksiin, jotka vuosien varrella ovat jääneet kaihertamaan uutistyössä.

HS-kirjat. ISBN-13: 9789525557664, ISBN-10: 9525557669

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 17 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14,90 € Sulkeutuu 31 vrk 17 h

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.