Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Lukematon pokkari

"Heikki Luoma

Palkkasoturi

Katsotaan sitä kivääriä.

Luutnantti Talvion yritys katkesi kuitenkin alkuunsa. Kreikkalaiskersantti heilautti räväkästi konepistoolin olkapäältään. Luutnantti huomasi katselevansa ensikertaa elämässään ladattua konepistoolia silmästä piipunsuuhun. Se oli hymytön katse molemmin puolin. Hän tunsi miten pallealihakset kuroutuivat väkisin jännitykseen. Kersantin ylähampaat olivat paljastuneet kuin ärsytetyllä kulkukoiralla. Talvio vilkaisi taakseen. Omat miehet seisoskelivat rynnäkkökivääreineen maastoauton kupeella, hihat käärittyinä kuin heinätöihin lähdössä.

Parissa sekunnissa ehti monta asiaa käydä mielessä. Ampuisiko se? Ei ammu, ei tämä ole niin iso asia. Pelottelee. Mies tietää saavansa nuhteita ylempää ja yrittää säikytellä hänet pois. Ei se ammu. Marjutin viileänpuhdas olemus häilähti jossain mielen taustalla. Talvio veti henkeä hampaittensa välistä ja teki päätöksen. Hän kävelee kylmästi pesäkkeelle ja ottaa kaartilaiselta aseen. Jos se on ampunut, niin piippu on likainen ja poteron pohjalta voi löytyä hylsyjä

Kypros, rakkauden saari, yli neljäkymmentä vuotta sitten. Vähän yli parikymppiset suomalaisjääkärit samanikäisten reservinupseerien johtamina valvomassa Vihreän linjan koskemattomuutta. Haaste oli kova, mutta pojat vastasivat siihen.

Kyproksella 1967 jääkärinä palvelleen Heikki Luoman Palkkasoturi on karheudessaan kunnianosoitus tavallisille suomalaisille miehille kautta aikojen, miehille joista maailmahistorian tapahtumat ovat tehneet sotilaita. Pakosta tai vapaaehtoisesti, mutta aina yksilöinä, ei koskaan tahdottomina pelinappuloina."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4,90 €
Ilmoitus on sulkeutunut 12.1.2018 10:33

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.