Kuvaus

Heikki Siltala: UNIKIRJA. 2004 Karisto, Pokkaristo (9. painos).

120-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 

Unikirja (1. painos 1996) on ilmestynyt alkuaan nimellä Joka kodin unikirja (1993). Teokseen on koottu keskeisin unen näkemistä ja nukkumista koskeva tieto. Tärkein osuus on unien tulkinnalla. Yleisimpien uniteemojen lisäksi aakkosellinen unitulkinta-opas antaa lukijalle paremmat mahdollisuudet ymmärtää uniaan ja on avain myös ihmisyyden laajempaan ymmärtämiseen.

Vietämme kolmasosan elämästämme unien salaperäisessä maailmassa. Unikirjassa pyritään antamaan mahdollisimman monipuolinen kuva meitä kaikki kiinnostavasta ilmiöstä: unesta. Kirja pyrkii ottamaan huomioon eri näkökulmia unien tarkastelussa. Eri kulttuurit ja uskonnot samoin kuin eri tieteet psykologiasta kliiniseen lääketieteeseen hahmottavat unen näkemistä hieman toisistaan poikkeavalla tavoilla, vaikka toisaalta yhtenäisiäkin piirteitä on erittäin paljon. Kaikilla näillä lähestymistavoilla on kuitenkin oma tärkeä arvonsa, joten olisi vahingollisen yksipuolista keskittyä vain yhteen näkökulmaan. Unikirjan toimittamisessa käytetty lähdekirjallisuus on luetteloituna kirjan lopussa.

Unikirjan alkuluvuissa käydään läpi sitä perustaa, jonka unennäkeminen vaatii, eli nukkumista ja siihen liittyviä häiriöitä. Tämän katsauksen tarkoituksena on selventää lukijalle unennäkemisen luonnollisuutta normaalina fysiologisena ilmiönä. Kolmannessa luvussa tarkastellaan unen ja luovuuden suhdetta ja neljännessä käsitellään keskeisiä unihäiriöitä. Viidennessä luvussa luodaan historiallinen katsaus. Käydään lävitse ihmiskunnan eri uskonnollisten ja kulttuurillisten vaiheiden suhtautumista unien näkemiseen. Seuraavassa eli kuudennessa luvussa käsitellään psykoanalyyttisen teorian osuutta unien tulkintaan. Seitsemännessä luvussa on lueteltu keskeiset uniteemat ja kahdeksannessa luvussa on aakkosjärjestyksessä yleisimmät unitulkinnat, liittyvät ne sitten esineisiin, asioihin, ihmisiin, eläimiin, toimintaan tai tunnelmaan.

Heikki Siltala on julkaissut teokset Joka kodin unikirja (1993; nimellä Unikirja 1996) ja Helsinkiläiset reservinaliupseerit 60 vuotta isänmaan asialla (1995) sekä yhdessä Martti Alkion kanssa teoksen Keimola: Moottoristadion joka melkein katosi (1999).

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 63 vrk 14 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 63 vrk 14 h 28 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.