Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Vägen till Tammerfors - Striden mellan röda och vita i finska inbördeskriget 1918

  • "Tampereen valloitus 1918 - yksi historiamme ratkaisevimmista taisteluista mahtavana, järisyttävänä esityksenä. Mukana runsaasti ennen julkaisemattomia valokuvia.-
  • Dokumentoitu kuvaus Tampereen antautumiseen johtaneista sotatapahtumista Suomen sisällissodassa
  • Heikki Ylikangas on ottanut kohteekseen vuoden 1918 sisällissotamme ratkaisutaistelun, Tampereen taistelun. Hän seuraa sodan vyörymistä alkaen siltä rintamankaarelta, joka ulottui Suodenniemeltä Kurun ja Vilppulan kautta Kuhmoisiin, ja päättyen lopulta Tampereen ahtaille kaduille, takapihoille, kellareihin ja sorakuopille. Kolmiviikkoiseen rynnistykseen kietoutui rintaman molemmin puolin yli 30 000 suomalaista punaisten tai valkoisten sotilaina. Taistelu loppui 11 000 punakaartilaisen antautumiseen kuudentena huhtikuuta 1918.
  • Kirjaa ei ole kirjoitettu niille, jotka haluavat kuulla jatkoa punaiselle tai valkoiselle sankaritarulle. Se on kirjoitettu lukijoille, jotka etsivät totuutta tuosta monin kohdin vaietusta ja peitellystä ja sen vuoksi vielä tänäänkin arasta ja kipeästä sodasta. Kirja purkaa osaltansa yhä raastavaa kansallista traumaa. Se tekee sen kuvaamalla sodan julmat kasvot sellaisina kuin ne olivat: kärsimyksineen, uhrauksineen, tihutekoineen, erehdyksineen, joukkoteloituksineen, hävityksineen, kaikkineen.
  • Heikki Ylikangas on syntynyt Ylihärmässä 1937 ja toiminut vuodesta 1978 oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden sekä vuodesta 1992 Suomen ja Skandinavian historian professorina Helsingin yliopistossa. Hän on harrastanut poikkeuksellisen laaja-alaisesti Suomen historiaa. Hänen julkaisunsa ulottuvat nuijasodasta puukkojunkkareihin, heränneistä fennomaaneihin ja hallintohistoriasta oikeushistoriaan. Hänen yleisteoksensa "Käännekohdat Suomen historiassa" (1986) on tähän mennessä yltänyt neljään painokseen. Ylikangas on kirjoittanut myös historiallisia näytelmiä. "Kolmekymmentä hopearahaa" vuodelta 1982 ja "Tie talvisotaan" vuodelta 1989 saavuttivat oloissamme huomattavan menestyksen. Kirjoitustyönsä ohella ja osittain siihen liittyen Ylikangas on kahden vuosikymmenen ajan osallistunut ahkerasti maassamme käytävään julkiseen keskusteluun."

117

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

20 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 19.11.2019 17:06
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.