Kuvaus

Desmond Morris: Hellyyden anatomia
-Suuri Suomalainen Kirjakerho 1972
-Alkuteos: Intimate Behaviour (1971)
-Kovakantinen, 237 sivua
-Kunto: Kansipaperit puutuvat, muuten ok kunnossa

"Hellyyden anatomia" kertoo mistä on "oikeastaan" kyse kun apinamme pääsee hipelöimään toisia apinoita, elukoita ylipäänsä, vaatteitaan ja itseään.

Morris näkee ihmiselämässä kolme suurta aaltoa kosketuksen suhteen: vauvaiästä aikuisuuden kynnykselle tapahtuva irtautuminen, sen jälkeinen uusi tihenevä hellyysaalto, seuraavaa sukupolvea valmistelevan parisuhteen tiivistyessä lopulta vauva-asteen tasolle. Parinmuodostuksen tapahduttua on toinen vauvakausi ohi ja todellinen toinen lapsuus alkaa. Tähän kauteen pysähtyminen on Morrisille onnen mitta, jolloin sukupuolisen hellyyden ja oman lapsen rakastamisen hellyysilmaukset pitävät parisidoksen lujana johtamatta sitä toisen nuoruuden kapinoivaan irtautumiseen, avioeroon tai uskottomuuteen.

Kolmas ja lopullinen vauvakausi astuu näyttämölle vanhuuden seniiliyden ja avuttomuuden kera: "Matkamme päässä olemme jälleen vauvoja, meidät on sievästi peitelty arkkuun ... kuin varhaislapsuutemme kehto. Kehdon keikkumisesta olemme siirtyneet aikakausien keinahtelevaan vaihduntaan." (Markku Siivola)

Sisältö:

Hellyyden perusta
Sukupuoliset kutsumerkit
Sukupuolinen hellyyskäyttäytyminen
Sosiaalinen hellyyskäyttäytyminen
Valtuutettu hellyys
Hellyyden korvikkeet
Esinehellyys
Omahellyys
Hellyyden tavoittelu
Liite
Kirjallisuutta


hakusanat: koskettelu hellyydenosoitukset rakkaus seksi psykoloiga ihmisen käyttäytyminen läheisyys läheisyydentarve hellyydentarve kosketus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

1 €
tai
Sulkeutuu 79 vrk 5 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 79 vrk 5 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.