Kuvaus

Sverre Holmsen: Äventyr i Söderhavet

  • Folket i bilds förlag, 1951
  • inbunden, 189 sidor, fotoillustrerad
  • Skyddsomslag saknas. Pärmen har smutsränder och lite slitna hörn. På första och sista uppslaget tejpfläckar kring kanterna. Annars i OK skick. Icke-ursprunglig bild av målning från Tahiti limmad på pärmen.

Sverre Holmsen (1906 - 1992) reste och arbetade över hela världen och blev en hängiven förespråkare för global samverkan inom vetenskap och religion, något som han såg som ett fundament för mänsklighetens enhet. Många av Sverre Holmsens verk hämtar sin inspiration från Polynesien. Han var tidvis bosatt på Tahiti - vilket är den här bokens främsta tema - och han var en varm beundrare av befolkningen i Söderhavsregionen och deras kultur.

Sverre Holmsen var också mycket tidigt en miljömedveten författare. Han varnade enträget sina läsare för följderna av den moderna teknikens inverkan på natur och miljö. I detta avseende får Sverre Holmsen anses som en viktig föregångare. Hans texter röjer också ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter och för jämlikhet. En humanistisk grundsyn går som en röd tråd genom Sverre Holmsens författarskap. Sjutton av hans böcker har publicerats på svenska och han har översatts till tolv språk.

En sympatisk reseskildring som berättar om Tahiti på 1920-talet.

sökord: minnen memoarer reseskildringar kultur humanism naturen livsstil atropologi polynesier

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 72 vrk 23 h 33 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 72 vrk 23 h 33 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.