Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Aito luonnon akaatti
Henkeäsalpaava upea harvinainen käyttämätön länsieurooppalainen vanha risti. Kristillinen symboli vapaudesta kuoleman vallasta.

Matkustaessani Länsi-Euroopassa näin harvan näitä vanhoja ristejä liikkeessä joka oli ainoastaan jälleenmyyjille. Toisella kerralla kyselin niitten perään, ja minulle ilmoitettiin että ovat mahdollisesti jo myyty ja ettei niitä ole kaupan. Tutustelin hellävaraisesti myyjää ja sain kun sainkin hänet sitten viimein esittämään minulle ainoan muutaman kappaleen pienen yksittäisen erän takahuoneesta. Hintaa ei ollut, ja minua pyydettiin aloittamaan tarjouksen tekeminen. Vastentahtoisesti suostuin olemaan aloittava puoli hintaneuvottelussa, ja heti vastauksena minulle ilmoitettiin moninkertainen summa. Päästiin kuitenkin lopulta yhteisymmärrykseen, ja myyjä ilmoitti ettei kauppahinnasta puhuta ääneen. Yllättyneenä onnistuin ostamaan koko viiden ristin erän tyhjentämällä lompakkoni ja luottokorttini.

Diplomigemmologin aitoustodistus värivalokuvalla sisältyy tähän kauppaan. Se toimitetaan ostajalle jalokiven ohella kuluitta.

Paino grammoissa: 6.93
Paino karaateissa: 34.65
Läpinäkyvyys: hyvä läpikuultavuus, puoliksi läpinäkyvä.
Väri: valkeahko, ja pieneltä osin hyvin vaalea keltainen. Yhteisvaikutus opaalimainen. Hyvä jalokiviluokan väri.
Kiilto: varsinaisesti ”lyö silmille” tyypillisesti vanhan Saksalaisen työn tavoin.
Hionta: pääasiassa viistehionta, yläosan poikittaisen porausreiän ympäri pyöristetty ja myös kiillotettu hionta.
Muoto: risti
Poraus: porattu poikittaissuuntaisesti yläosan kärjestä lävitse jalometallilenkkiä tai tms varten. Pienehkö alkava särö porausreiän yläpuolella yläreunassa joka ei kokonaisuuden kestävyyttä paljoakaan haittaa, on vanhojen primitiivisempien valmistustyökalujen aiheuttamaa. Myös neljä porausreikää mahdollistaen Kristuksen kiinnityksen, riipus hyvin näyttävä myös tällaisenaan.
Mitat cm: korkeus 5.45, leveys 2.94, syvyys 1.07
Hionnan laatu: kokonaismuodoltaan symmetrinen tyypillistä saksalaista jalokivihionnan laatua. Viistesärmät ovat terävät ja ehjät. Yksi ekstra viiste toisen poikittaissakaran kärjessä johtuen aikaisemmin raaka-akaatin saatavuuden vähäisyydestä, näin antaen karismaa esineelle.
Ikä: vaikea antaa tarkkaa lausuntoa saattanee hyvinkin olla 60 vuotta tai jopa mahdollisesti vanhempi. Täten keräilykappaleeksi ikääntyneenä paranee ainoastaan ajan kuluessa edelleen, varsinkin käyttämättömänä!
Toinen valokuva yllä: myytävä risti kuvattuna toiselta puolelta.
Käytetyn raakamateriaalin mahdollinen löytöpaikka: Brasilia


Tässä olen vanhan akaatti hionta pyörän äärellä Saksanmaalla.


Jalokivi on positiivisesti tunnistettu gemmologisessa laboratoriossa. Mahdollisten käsittelymenetelmien paljastamiseksi ei ole tehty tutkimusta. Jos kiveä olisi käsitelty on se tehty markkinoiden hyväksymällä menetelmällä.

 

Ellet täytä ostajavaatimuksia ota yhteyttä sähköpostiini gemstonelab@hotmail.com
 

Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.


Painot
Karaatti (ct)
1 ct = 0,2 grammaa
1000 g = 1 kg


Väri
Jalokivien väri voi olla määritetty mahdollisimman huolellisesti ottaen huomioon perusvärin, värisävyn ja värin kylläisyyden.

Perusväri:  jalokiven pääasiallinen väri.
Sävy:  perusvärin vaaleus tai tummuus. Lisäen mustaa väriä = tummempi sävy.
Kylläisyys:  perusvärin voimakkuus tai intensiteetti.

Ellei muuten mainita väri on luokiteltu tässä listauksessa käyttäen päivänvalon ja hehkulampunvalon yhdistelmää.


Puhtausluokitus koskien värillisiä jalokiviä
Termillä "värilliset jalokivet" tarkoitetaan kaikkia jalokiviä lukuunottamatta timanttia. Termi viittaa myös jalokiviin joissa ei ole perusväriä, ja orgaanisiin korumateriaaleihin. Koska puhtausluokitus värikiville on useimmiten vähemmän tärkeää kun niiden perusvärin laatu (toisin kun timantinluokituksessa), on puhtausluokitus huomattavasti väljempi värikiviä luokiteltaessa.

Käytetty asteikko alla:
täydellisestä – hyvinkin sulkeumaiseen
 
FL  (täysin puhdas sulkeumista ja täydellinen hionta)
IF  (puhdas sulkeumista)
VVS1  (lähes puhdas sulkeumista)
VVS2  (lähes puhdas – vähäisiä sulkeumia)
VS1  (vähäisiä sulkeumia – joskus silmin havaittavia sulkeumia)
VS2  (vähäisiä sulkeumia – silmin havaittavia sulkeumia)
SI1  (silmin havaittavia sulkeumia)
SI2  (enemmän silmin havaittavia sulkeumia)
SI3  (silmin havaittavia sulkeumia - sulkeumainen)
I2  (sulkeumainen)
I3  (hyvin sulkeumainen)

On myös tärkeää ottaa huomioon että hyväksytyt puhtausasteet vaihtelevat eri jalokivien välillä. Esimerkiksi smaragdi on erittäin harvoin täysin puhdas ja se voidaan täten helpommin nostaa korkeampaan puhtausluokkaan kun esimerkiksi vihreä turmaliini jota tavataan usein täysin puhtaana. Esimerkkeinä käytetyt smaragdi ja turmaliini eroavat myös skaalan toisessa päässä siinä että markkinat ovat hyväksyneet smaragdin olevan jopa hyvinkin sulkeumainen, ja vastaavanlaisen määrän sulkeumia sisältävä turmaliini ei taas edes yllä jalokiville asetetulle asteikolle. Toinen esimerkki on rubiini joka esiintyy monesti myös hyvin sulkeumaisena, näin se voidaan luokitella markkinoiden hyväksymillä menetelmällä kuuluvan jalokiviluokkaan.


Laboratoriotutkimus
Ellei erikseen mainita on tunnistus ja luokittelu suoritettu normaalissa gemmologisessa laboratoriossa.
Tavalliseen varustukseen kuuluvat mm. seuraavat laitteet:
päivänvalo- (noin 5500-6500 Kelvin), hehkulampunvalo- (15W 40W) ja halogeenivalo, pohjoinen päivänvalo (ei suora), kuituvalaisin, UV-valaisimet, 10-14-20-30x suurentavat luupit, gemmologinen stereozoom biokulaarinen mikroskooppi, tavallinen SKH-tyyppinen refraktometri –ledivalolla -natriumvalolla, diffraktiohila- ja prismaspektroskooppi, polariskooppi, karaattivaaka (Tanita model 1230) käytetty myös hydrostaattiseen punnitukseen, American Weigh CH-2000 vaaka, Leveridge –tyyppinen mittauslaite, GIA:n timantinluokitteluun tarkoitettu mittaviivoitin, raskaat nesteet, Rubin & Son CZ-Master kivisarja 1ct E F G H I J K, Presidium Multitester, dikroskoopit, Chelsea-värisuodatin, Terra-P Dosimeter-Radiometer, ym.


Käsittelymenetelmistä
Menetelmät monesti lisäävät monesti jalokivien arvoa, kauneutta ja joissain tapauksissa kestävyyttä. Kiven väri ja puhtaus voivat olla paremmat kun käsittelemättömässä kivessä, ja täten tehden siitä visuaalisesti puoleensavetävämpiä. Tähti- ja kissansilmäilmiö voidaan joissain tapauksissa tarvittaessa tuottaa tai poistaa. Menetelmät tekevät mahdolliseksi sen että kuluttajille on tarjolla suurempi valikoima tuotteita. Edellämainitut ovat markkina-arvoiltaan myös helpommin saavutettavissa.

Pääasiassa käsitellyt jalokivet voidaan jakaa kahteen eri luokkaan:

Markkinoiden hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. tavallisella tai perinteisellä tavalla lämpökäsitelty rubiini ja safiiri, smaragdi jonka säröjä on täytetty värittömällä öljyllä, jne.
- tai -
Markkinoiden ei hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. diffuusiokäsitelty ja/tai lasitäytetty rubiini ja safiiri, pinnoitetut kivet, jne.
 
Kaikissa myytävissä tuotteissa on tarkka ilmoitus siitä että onko kivi aito luonnossa syntynyt jalokivi. Silloin kun myynnissä on synteettisiä tai jäljitelmiä - gemmologisia tutkimuskokoelmakiviä niin asiasta ilmoitetaan selkeästi. Jalokivien ollessa täysin luonnollisessa tilassa (luonnossa syntynyt väri, optinen ilmiö, jne.) ilmoitetaan että kivi on ”käsittelemätön”. Tarkoitus on olla myymättä rubiineja, safiireja, ym. värikiviä jotka ovat diffuusio-käsiteltyjä, lasitäytteisiä, tms.; kuitenkin jos joskus myynnissä on sellaisia yritetään myös ehdottomasti ilmoittaa asiasta selkeästi. Joissain tapauksissa myytävän tuotteen hinta on niin edullinen ja provisio niin pieni, ettei ole ollut kannattavaa (resursseja) tehdä erillisiä testejä ja tällöin on ilmoitettu ”mahdollisten käsittelymenetelmien paljastamiseksi ei ole tehty tutkimusta”.
  

 
Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.
 
Vastaan mielelläni sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
Casimir von Schantz F.G.A. D.G.A.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

100 €
Ilmoitus on sulkeutunut 19.6.2017 8:47
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 10 palautepistettä.

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset