Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Aito luonnon purppura safiiri
Jalosafiiri on kuuluisa ja tunnettu, mutta luonnon materiaali on harvassa, johon viittaa jo sen arvo. Kuusi sakaraisen tähti-ilmiön omaava kappale on tavallista pyörtöhiottua kappaletta huomattavasti harvinaisempi. Poikkeuksellisen harvinainen on kaksitoista sakarainen tähtikivi!

Olen itse tutkituttanut kiven Tri.Gunasekaran laboratoriossa, ja ollut hänen seuranaan tunnistusta suorittaessa. Kuitenkin hänen vanha vaaka "heittää" sen jonkin verran että poiketen todistuksesta, oikea paino on todellisuudessa 1.42 karaattia.

Tähti-ilmiön kuvaus: omaa luokkaansa keskittynyt voimakas selvä tähti, pitkillä koko pinnan peittävillä suorilla sakaroilla. Liikkuu koko pinnalla moitteettomasti ja katkeamatta lainkaan.
Paino ct: 1.42 noin puolentoista karaatin kivi.
Väri: medium purppura ruskeanpunaisella vivahteella, erittäin hyvä.
Puhtaus: kokonaisuudessaan silkkinen, muuten kivi on putipuhdasta luokkaa.
Läpinäkyvyys: läpinäkyvä / läpinäkyvä - läpikuultava.
Hionta: pyörtöhionta
Muoto: ovaali
Mitat mm: pituus 7.27, leveys 6.33, syvyys 3.49
Hionnan laatu: hyvä, kuitenkin pohja tyypillisesti todella epätasainen suurella portaalla toisella puolella kiveä.
Muuta: ymmärtääkseni keinotekoisesti on hiottavissa 12-sakaraisia tähti kivien jäljitelmiä, luonnon safiireista jossa ei ole kahdessa eri tasossa olevia sulkeumavyöhykkeitä, ja niitä näkee markkinoilla kaupattavan oikeina vähän väliä. Edellä mainitut voivat olla hyvinkin vaikeasti eroteltavissa aidoista. Tämä listattu kivi on alkuperäinen 12-sakarianen tähti safiiri.

Kivi on erittäin todennäköisesti täysin käsittelemätön. Epätodennäköisten mahdollisen lämpökäsittelyn paljastamiseksi ei ole tehty tunnistusta kehittyneellä laboratoriolaitteistolla. En todellakaan usko että lämpökäsittelyä olisi suoritettu sillä silkki sulaa helposti. Kiveä ei ole esimerkiksi lasitäytetty, diffuusiokäsitelty, värjätty, pinnoitettu, tms.

Tutkiessani kiveä huomasin seuraavia positiivisia lisäviitteitä siitä ettei lämpökäsittelyä olisi tehty lainkaan. Tähti safiirit pyörtöhiotaan aina, ja kiviin jätetään mahdollisimman paljon "silkkistä" perusmateriaalia jotta tähti esiintyisi mahdollisimman voimakkaana. Useimmiten samalla jätetään alkuperäisen raakakiven pintoja kivien pohjaan. Näitä pintoja voi tutkia mikroskoopilla, ja mahdollisesti nähdä olisiko lämpökäsittelyn aiheuttamaa sulamista tapahtunut. Tässä kivessä kyseiset raakapinnat näyttävät täysin koskemattomilta.

Ulkopuolinen informatiivinen linkki
International Colored Gemstone Association / Fancy Sapphire
http://www.gemstone.org/index.php?option=com_content&view=article&id=118:sapphire&catid=1:gem-by-gem&Itemid=14

 


Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.
 

Aitoustodistus
Pyydettäessä on toimitettavissa huudetun kohteen mukana diplomigemmologin kirjoittama aitoustodistus hintaan 50 euroa (värivalokuvalla 65 euroa). Tässä todistuksessa ei ole mainittu erikseen kauppahintaa eikä vakuutusarvoa ellei muuten sovita. Se on esimerkiksi erinomainen apuväline esitellä asiakkaalle jälleenmyyntihetkellä – ja joka kannattaa säilyttää huolellisesti kaupan synnyttyä.


Painot
Karaatti (ct)
1 ct = 0,2 grammaa
1000 g = 1 kg


Väri
Jalokivien väri voi olla määritetty mahdollisimman huolellisesti ottaen huomioon perusvärin, värisävyn ja värin kylläisyyden.

Perusväri: jalokiven pääasiallinen väri.
Sävy: perusvärin vaaleus tai tummuus. Lisäen mustaa väriä = tummempi sävy.
Kylläisyys: perusvärin voimakkuus tai intensiteetti.

Ellei muuten mainita väri on luokiteltu tässä listauksessa käyttäen päivänvalon ja hehkulampunvalon yhdistelmää.


Puhtausluokitus koskien värillisiä jalokiviä
Termillä "värilliset jalokivet" tarkoitetaan kaikkia jalokiviä lukuunottamatta timanttia. Termi viittaa myös jalokiviin joissa ei ole perusväriä, ja orgaanisiin korumateriaaleihin. Koska puhtausluokitus värikiville on useimmiten vähemmän tärkeää kun niiden perusvärin laatu (toisin kun timantinluokituksessa), on puhtausluokitus huomattavasti väljempi värikiviä luokiteltaessa.

Käytetty asteikko alla:
täydellisestä – hyvinkin sulkeumaiseen

FL (täysin puhdas sulkeumista ja täydellinen hionta)
IF (puhdas sulkeumista)
VVS1 (lähes puhdas sulkeumista)
VVS2 (lähes puhdas – vähäisiä sulkeumia)
VS1 (vähäisiä sulkeumia – joskus silmin havaittavia sulkeumia)
VS2 (vähäisiä sulkeumia – silmin havaittavia sulkeumia)
SI1 (silmin havaittavia sulkeumia)
SI2 (enemmän silmin havaittavia sulkeumia)
SI3 (silmin havaittavia sulkeumia - sulkeumainen)
I2 (sulkeumainen)
I3 (hyvin sulkeumainen)

On myös tärkeää ottaa huomioon että hyväksytyt puhtausasteet vaihtelevat eri jalokivien välillä. Esimerkiksi smaragdi on erittäin harvoin täysin puhdas ja se voidaan täten helpommin nostaa korkeampaan puhtausluokkaan kun esimerkiksi vihreä turmaliini jota tavataan usein täysin puhtaana. Esimerkkeinä käytetyt smaragdi ja turmaliini eroavat myös skaalan toisessa päässä siinä että markkinat ovat hyväksyneet smaragdin olevan jopa hyvinkin sulkeumainen, ja vastaavanlaisen määrän sulkeumia sisältävä turmaliini ei taas edes yllä jalokiville asetetulle asteikolle. Toinen esimerkki on rubiini joka esiintyy monesti myös hyvin sulkeumaisena, näin se voidaan luokitella markkinoiden hyväksymillä menetelmällä kuuluvan jalokiviluokkaan.


Laboratoriotutkimus
Ellei erikseen mainita on tunnistus ja luokittelu suoritettu normaalissa gemmologisessa laboratoriossa.
Tavalliseen varustukseen kuuluvat mm. seuraavat laitteet:
päivänvalo- (noin 5500-6500 Kelvin), hehkulampunvalo- (15W 40W) ja halogeenivalo, pohjoinen päivänvalo (ei suora), kuituvalaisin, UV-valaisimet, 10-14-20-30x suurentavat luupit, gemmologinen stereozoom biokulaarinen mikroskooppi, tavallinen SKH-tyyppinen refraktometri –ledivalolla -natriumvalolla, diffraktiohila- ja prismaspektroskooppi, polariskooppi, karaattivaaka (Tanita model 1230) käytetty myös hydrostaattiseen punnitukseen, American Weigh CH-2000 vaaka, Leveridge –tyyppinen mittauslaite, GIA:n timantinluokitteluun tarkoitettu mittaviivoitin, raskaat nesteet, Rubin & Son CZ-Master kivisarja 1ct E F G H I J K, Presidium Multitester, dikroskoopit, Chelsea-värisuodatin, Terra-P Dosimeter-Radiometer, ym.


Käsittelymenetelmistä
Menetelmät monesti lisäävät monesti jalokivien arvoa, kauneutta ja joissain tapauksissa kestävyyttä. Kiven väri ja puhtaus voivat olla paremmat kun käsittelemättömässä kivessä, ja täten tehden siitä visuaalisesti puoleensavetävämpiä. Tähti- ja kissansilmäilmiö voidaan joissain tapauksissa tarvittaessa tuottaa tai poistaa. Menetelmät tekevät mahdolliseksi sen että kuluttajille on tarjolla suurempi valikoima tuotteita. Edellämainitut ovat markkina-arvoiltaan myös helpommin saavutettavissa.

Pääasiassa käsitellyt jalokivet voidaan jakaa kahteen eri luokkaan:

Markkinoiden hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. tavallisella tai perinteisellä tavalla lämpökäsitelty rubiini ja safiiri, smaragdi jonka säröjä on täytetty värittömällä öljyllä, jne.
- tai -
Markkinoiden ei hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. diffuusiokäsitelty ja/tai lasitäytetty rubiini ja safiiri, pinnoitetut kivet, jne.

Kaikissa myytävissä tuotteissa on tarkka ilmoitus siitä että onko kivi aito luonnossa syntynyt jalokivi. Silloin kun myynnissä on synteettisiä tai jäljitelmiä - gemmologisia tutkimuskokoelmakiviä niin asiasta ilmoitetaan selkeästi. Jalokivien ollessa täysin luonnollisessa tilassa (luonnossa syntynyt väri, optinen ilmiö, jne.) ilmoitetaan että kivi on ”käsittelemätön”. Tarkoitus on olla myymättä rubiineja, safiireja, ym. värikiviä jotka ovat diffuusio-käsiteltyjä, lasitäytteisiä, tms.; kuitenkin jos joskus myynnissä on sellaisia yritetään myös ehdottomasti ilmoittaa asiasta selkeästi. Joissain tapauksissa myytävän tuotteen hinta on niin edullinen ja provisio niin pieni, ettei ole ollut kannattavaa (resursseja) tehdä erillisiä testejä ja tällöin on ilmoitettu ”mahdollisten käsittelymenetelmien paljastamiseksi ei ole tehty tutkimusta”.Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.

Vastaan sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
Casimir von Schantz F.G.A. D.G.A.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

234 €
Ilmoitus on sulkeutunut 29.9.2017 2:56

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.