Kuvaus

Hylätyt talot, autiot pihat (DVD)


Kieli: Suomi

 

Suomen historian kenties rankimmat vaiheet, jatkosodan lopulle sijoittuva Kannaksen suurhyökkäys ja sen aiheuttama karjalaisten evakuointi, ovat taustana Laila Hietamiehen samannimiseen kirjaan (vuodelta 1982) perustuvassa elokuvassa. Se kertoo tavallisista ihmisistä sodan ja pelon keskellä; ihmisistä, jotka ovat menettäneet käytännöllisesti katsoen kaiken. 
Valkjärven pitäjän Suontaan kylässä asuu joukko vahvoja suomalaisia naisia: Martta (Jonna Järnefelt), Hilma (Eija-Elina Bergholm), Helmi Elisa (Sari Puumalainen) ja Hilkka (Minna Mäkinen). Tilanne lähialueilla kiristyy ja kylän väki määrätään evakuoitavaksi Suomen puolelle. Alkaa naisten ja lasten rankka taival Viipuriin ja sitä kautta eteenpäin. Juuri synnyttänyt Hilkka on niin sairas, että koko sakki päättää jäädä omalla vastuullaan autioituvaan kaupunkiin odottamaan. Rintamalinja siirtyy koko ajan kiihtyvällä nopeudella kohti Viipuria. Tilanne muuttuu tunti tunnilta. 
Tiet täyttyvät väestä, kun kaikki pyrkivät kohti länttä ja turvaa, sotilaat ja siviilit samaa matkaa. Martan mies Aarne (Mats Långbacka) ja Helmi Elisan veli Arttu (Ville Keskilä) ovat mukana rankoissa taisteluissa, joissa Viipuri lopulta 20.6.1944 menetetään.

Lauri Törhösen (mm. Ameriikan raitti, Insiders) elokuva on koskettava ja kaunis. Karjalaisen maiseman puhuttelevuus lomittuu sodan synnyttämiin julmuuksiin ja tuhoon. Kaiken menetyksen keskellä ihmiset kuitenkin jaksavat yrittää - pysyä hengissä, auttaa toisiaan, rakastaa. Huomion keskipiste on kiinnostavasti evakkonaisissa ja -lapsissa. Kotiseudun jättämisen armoton lopullisuus ja tuska nousee esiin.

Draama vuodelta 2000 ohjaus Lauri Törhönen pääosissa Mats Långbacka ja Jonna Järnefelt.

Käsikirjoitus
Laila Hietamies
Pekka Parikka

Näyttelijät
Mats Långbacka
Jonna Järnefelt
Sari Puumalainen
Carl Kristian Rundman
Ville Keskilä
Eija Elina Bergholm
Jevgeni Haukka
Ilkka Heiskanen

Kesto
99 min

 

Kaksi tavallista BLU-RAY / DVD:tä menee samoilla postikuluilla!

KATSO MYÖS MUUT MYYNTIKOHTEENI

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 77 vrk 8 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8,90 € Sulkeutuu 77 vrk 8 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.