Kuvaus

Tuote uusi ja muoveissa! Kahden levykkeen erikoisjulkaisu. Suomitekstein.

Ihmemaa Oz (The Wizard of Oz) on vuonna 1939 ensi-iltansa saanut Victor Flemingin ohjaama elokuvamusikaali. Sen pääosassa on Judy Garland. Elokuva perustuu L. Frank Baumin vuonna 1900 ilmestyneeseen lastenkirjaan Ihmemaa Oz. Elokuva ei ollut mikään erityisen suuri tapaus ensi-iltavuotenaan, mutta myöhemmin lähinnä television ansiosta se on noussut todelliseksi klassikoksi. American Film Institute valitsi elokuvan kymmenen kaikkien aikojen parhaimman elokuvan joukkoon sekä parhaaksi koko perheen elokuvaksi. Elokuvan kuuluisin laulu on Over the Rainbow, jonka American Film Institute valitsi kaikkien aikojen parhaaksi elokuvalauluksi. Elokuvassa kohtaukset Kansasissa ovat mustavalkoisia, kun taas kohtaukset Ihmemaassa ovat värillisiä. Elokuva oli myös ehdolla kuuteen Oscar-palkintoon ja se voitti niistä kaksi: paras musiikki ja paras laulu.

Elokuva muistuttaa nimeltään, päähahmoltaan ja myös juoneltaan melkoisesti Lewis Carrollin kirjaa Liisan seikkailut ihmemaassa – tosin kriitikot ovat sanoneet sen olevan pohjimmiltaan yhtä perusamerikkalainen kuin Carrollin teos on peribrittiläinen.

Kannat yhteen, kohtase alkaa! Koti on paras paikka ja tämä elokuva vertaansa vailla. Ihmemaa Oz on yhdistänyt meitä sukupolvesta toiseen - lapsista aikuisiin perheenjäsenistä ystäviin. Häikäisevä Ihmemaa Oz, unelmien maailma lumoavine metsineen, tanssivine linnunpelättimineen ja laulavine leijoniineen johdattaa meidät toinen toistaan huimempiin musiikintäytteisiin seikkailuihin.
American Film Institute valitsi L. Frank Baumin rakastettuihin lastenkirjoihin perustuvan Ihmemaa Ozin kaikkien aikojen parhaimmaksi koko perheen elokuvaksi. Ja tämä restauroitu , ennennäkemätön versio näyttää ja kuullostaa paremmalta kuin koskaan. Kutsumme sinut matkalle Smaragdikaupunkia., pitkin elokuvahistorian kuuluisinta tietä. Dorothy (Judy Garland), Linnunpelätti (Ray Bolger), Peltimies (Jack Haley) ja pelokas leijona (Berth Lahr) odottavat sinua keltatiellä, sateenkaaren tuolla puolen.

Näyttelijät

 Judy Garland … Dorothy Gale  

 Frank Morgan … professori Marvel/Velho  

 Ray Bolger … Hunk/Variksenpelätin  

 Bert Lahr … Zeke/Leijona  

 Jack Haley … Hickory/Tinamies  

 Billie Burke … Glinda  

 Margaret Hamilton … neiti Gulch/Paha Noita  

 Charley Grapewin … Henry-setä  

 Clara Blandick … Em-täti  

Elokuvan laulut

 • Over the Rainbow (laulaa Dorothy)
 • Come Out, Come Out Wherever You Are (laulaa Glinda)
 • It Really Was No Miracle (laulavat Dorothy ja Maiskiset)
 • Ding Dong the Witch is Dead (laulavan Dorothy, Glinda ja Maiskiset)
 • We Welcome You to Munchkinland (laulaa Maiskiset)
 • Follow the Yellow Brick Road (laulavat Dorothy ja Maiskiset)
 • We're Off the See the Wizard (laulavat Dorothy, Variksenpelätin, Tinamies ja Leijona + Maiskiset)
 • If I Only Had a Brain/Heart/Nerve (laulavat Variksenpelätin, Tinamies ja Leijona)
 • Lions and Tigers and Bears (laulaa Leijona)
 • You're Out of the Woods (laulaa Kuoro)
 • The Merry Land of Oz (laulaa Kuoro)
 • If I Were the King of the Forest (laulaa Leijona)
 • Optimistic Voices (laulaa Kuoro)

Myöhempi arvostus

Ihmemaa Oz valittiin vuonna 1989 Yhdys­valtojen kongressin kirjaston National Film Registryyn, johon kootaan esteetti­sesti, historialli­sesti tai kulttuuri­sesti merkittäviä amerikkalais­elokuvia. The New York Timesin kriitikot valitsivat sen vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
Sulkeutuu 52 vrk 1 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7 € Sulkeutuu 52 vrk 1 h 43 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.