Kuvaus

Iiris 6 / 2012

Sisältöä:

tervetuloa:
-Tänä syksynä saa oikein luvan kanssa ostaa vähintään kaksi uutta vaatetta: toisen hyödyllisen ja järkevän, ja toisen ihan vain omaksi iloksi. Muotitaiteilija Matti Seppäsellä on myös oiva ohje miehelle, jonka nainen rakastaa kauniita vaatteita.
tarinat:
-Kietoudu kashmiriin. Ylellisen ihana kamelinkarvatakin sylissä syksy saa alkaa. Löytyykö sellainen jo omastasi tai kaukaa viisaan äitisi vaatekaapista? Ah! Kamelinkarvaa bongaa kaikkialla! Vaan vikunjankarva loistaa poissaolollaan.
-Ystävää ikävää. Naisen ja miehen syvä ystävyys on kenties vielä harvinaisempi aarre kuin kahden naisen tai miehen. Kun valokuvaaja Jouko Lehtola kuuli olevansa kuolemansairas, Riitta Riihonen tarttui kameraan ja tallensi Joukun viimeiset kuukaudet.
-4000 tuntia raiteilla. Tampere-Helsinki-Tampere. Merja Määttänen oli niitä, jotka pendelöivät työmatkansa. Kuudessa vuodessa raiteilla oppi yhtä ja toista elämästä, VR:stä, kanssamatkustajista - ja itsestä. Lue Merjan tarina.
-Eileen ja minä. Muotimaailman rautarouva Eileen Ford on puskenut maailmanmarkkinoille myös monta nuorta suomalaismallia. Yllättävän vastahakoisia jotkut heistä olivat. Marion Heroldkin leikkasi tukkansa lyhyeksi, ettei tarvitsisi lähteä. Vaan Eileen oli sinnikäs.
-Ilo lähti ruokapöydästä. Ruokapuritaani hukkaa syömisen ilon. Miksi syömisestä on tullut monimutkaista ja ryppyotsaista terveysvoimistelua, ihmettelee Reetta Meriläinen.
vapaa aika:
-Postimerkin takaa voi löytyä kokonainen elämänkohtalo. Kääntäjä ja kirjailija Jukka Mallisen ja journalisti Anna Politkovskajan kohtaloksi koitui Venäjä, kun taas nuorena kuollut Jimi Hendrix sentään vei mainosmies Unto Paltemaan kitarakauppaan. Täystyrmäys siitä silti tuli. Viinejä fiilistellään, ja pitkin pitkospuita kohta kakkoskotia astellaan, yhdessä Pirjo Rusasen ja siskon kanssa.
upea:
-Kauneutta halajaa pukeutumisellaan Iiriksen syyskuun Upea nainen Yvonne Westerlund. Varoitus! Tuli on irti! Sammuuko se ehkä oluella, vai mihin muuhun tuota juomaa voi käyttää. Kun kesän päivetyksen hehku hiljakseen hiipuu kasvoilta, tulevat meikkivoideohjeet tarpeeseen.
viisas:
-Seinäjokelainen Sanna Männikkö sanoo olevansa naisena kummajainen: hän hankkii mielellään tekniikkaa. Floristi Maria Martikainen panee paremmaksi Iisalmessa. Hän saa pian veljineen hoidettavakseen kansainvälisesti menestyvän hi-fi-high-tech-yrityksen.
Tekijät:
-Renny Harlin laati Kysymykset vailla vastausta. "Kysymyksiä oli hauska miettiä. Muutamat ovat aina askarruttaneet mieltäni. Toisia sain mietiskellä iltamyöhään asti lyhyella vierailullani Suomessa, Saimaan järvimaisemia ja Helsingin sinistä meren selkää ihaillessa", Los Angelesissa asuva elokuvaohjaaja sanoo.
-Tuula Lehtisalo kehuu Ihmisen paras ystävä -juttujen tekoa 40 vuotisen toimittajauransa hauskimmaksi työprojektiksi. Hän on "haastatellut" valloittavia eläimiä ja niiden yhtä valloittavia omistajia. "Kuvissa jokainen on ollut valmis ennakkoluulottomasti vaikka hassuttelemaan, kunhan vain rakas lemmikki esiintyy edukseen. Oma, superpuhelias yhdeksänvuotias Aino-kissani, Hänen Armottarensa, on koulinut minut kokoaikaiseksi palvelijattarekseen."
-Pirkko Jaakola kertoo ajatuksiaan ikääntymisestä - ja suoraan kertookin. "Jatkan urheasti kirjoittamista, iästä valittämättä. En aio vähään aikaan eläköityä, vaikka eläkeläinen olenkin. Niin ja kissan nimi on Teppo. Se on löytökissakodista bongattu, ikä nyt noin viisi vuotta. Teppo osaa ulos pyytäessään naukaista: av-vaa!"
-Regina Raskin Toinen koti on nykyään Pretoriassa, Etelä-Afrikassa. "Nautiskelen silloin tällöin ajatuksella, että paljon kauemmaksi ei Suomesta ole mahdollista päästä." Afrikan eteläkärkeen kirjailija-toimittajan on vienyt miehen työ suurlähetystössä. Reginan oma työ kulkee mukana, romaania kun voi kirjoittaa missä vain. "Etelä-Afrikan parhaita puolia ovat ilmasto, viinitja kulttuurivaikutteet paitsi Afrikasta myös monesta Euroopan maasta. Suomesta kaipaan läheisiäni, kirjastoja ja sykyn sienireissuja."
-Kari Hämekoski kirjoitti Iiris-lehteen Elämänsä matkasta Nepaliin. "Kuvittelin kauan sitten, että tapaan muualla aivan erilaisia ihmisiä. Mutta ihmiset ovat kaikkialla pohjimmiltaan hyvinkin samanlaisia, samaa lajia." Kansainvälisissä kehityshankkeissa työskentelevä mies löytää toki erojakin. "Nautin usein ihmisten positiivisuudesta maailmalla - etenkin kun reunaehdot saattavat olla paljon rajallisempia."
-Jos Tuija Halmekoski ei olisi toimittaja, hän haluaisi olla elämäntapatutkija. "Se, mitä tapaamiltani kajaanilaisilta, Sannalta ja Sepolta, jää lautaselta syömättä, se yhtä jännittävää kuin se, mitä he sille asettelevat ja mihin tyyliin."

116 sivua

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

2,25 €
tai
Sulkeutuu 9 vrk 3 h 45 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,25 € Sulkeutuu 9 vrk 3 h 45 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.