Kuvaus

Iiris 8 / 2012

Sisältöä:

Tervetuloa:
-Syy juhlaan: Hyvä me! Eläköön mukavat naapurit! Janne Koskinen palasi taloyhtiöön, jossa vietti ja viihtyi lapsuutensa.
-Karvaturri Almalla on eri keinot tykkäämisensä osoittamiseen. Se näppää ihoa puseron läpi.
Tarinat:
-Gramma kärsivällisyyttä. Käsikirjoittaja Tove Idström keskittyy olennaiseen: työhön ja ruuanlaittoon. Suree sitä, ettei enää voi soittaa Annika-siskolle, mutta aikoo kääntää uuden "holtittomuuden" voitokseen.
-Lempinimi LBD. Heti ulos kaapista tämä joka naisen luottoystävä! Hän tahtoo mukaasi minne menetkin. Vie hänet konttoriin ja kokkareille, teatteriin ja pikkujouluihin, ja tietenkin aamiaiselle Tiffanylle. Joko arvaat hänen koko nimensä?
-Soturivanhemmat, rakastavaiset. Kun sijaistytär haistatteli ja katosi vaarallisiin porukoihin, pelko ja paha olo lähes nujersi Ulla-Leena Alpin ja Markku Böökin. Nyt he voivat jo sanoa, että kaikki kannatti.
-Miehen suudelma. Kuinka jotkut jaksavat inhota minua edelleen, ihmettelee kirjailija Pentti Holappa. "En koe itseäni homoksi vaan ihmiseksi", hän sanoo.
-Pelkkä numero? Lapsi sanoo: Eivät vanhat itke. Isoäiti tietää, että vanhat ne vasta itkevätkin. Mitä ikä lopulta meistä kertoo, pohdiskelee esseessään Reetta Meriläinen.
-Paras rooli ikinä. Näyttelijä Lauri Halme ei voi sietää vitsin vääntöä meidän hallituksesta, emännästä tai pirttihirmusta. Hän on ylpeästi aviomies ja isä.
Vapaa aika:
-Mikä voima taiteella onkaan. Teatterin katsomossa Jyrki Karttunen tajusi äkkiä kaipaavansa edesmennyttä isäänsä. Ja antavansa tälle anteeksi.
-Voimaa on myös asiallisessa äänentoistossa, jos vannoutuneilta hifi-miehiltä kysytään. Nyt kysytäänkin heidän vaimoiltaan.
-Taiteilja Nanna Susi kertoo, mikä biisi pyörii hänellä nyt yötä päivää.
-Kirjailija Elina Halttunen kutsuu sunnuntaipäivälliselle rouva Viinin, rouva Salaatin ja ruova Kakun.
Upea:
-Upeita naisia on jälleen Iiris täynnä! Tyylinsä salat paljastavat elämäntaidon valmentaja Kirsi Savolainen,
-toimitusjohtaja Sari Ihatsu ja
-ravintoterapeutti Sinikka Pakeman.
-Myös upeissa miehissä löytyy. On untuvatopattuja ja
-seksikkään tuoksuisia.
Viisas:
-Työelämän nykytila saa kyytiä kun Satu Salonen, entinen toimitusjohtaja, nykyinen sairaseläkeläinen, avaa sanaisen arkkunsa.
Tekijät:
-Rakastunut aviopari Laila Escartin-Sorjonen ja Pekka Sorjonen teki häämatkan Kolumbiaan. Pahamaineinen maa osoittautui mukavaksi ja rennoksi. Pekka oppi, että myös vaimon kanssa voi seikkailla. Laila tajusi, että onkin paljon vahvempi ja reippaampi kuin mitä kuvitteli. "Luottamus ja rakkaus kasvoivat ja vahvistuivat. Ja taas saimme tuta, miten hauskaa meillä on yhdessä!"
-Senja Larsen pohti Kysymyksiä vailla vastauksia. "Olen hervottoman intohimoinen lukutoukka. Luen ja kuuntelen tekstiä koko ajan. Kirjoja ja lehtiä paperilla, Kindlellä sekä iPadilla. Äänikirjoja sekä podcasteja puhelimella ja iPodilla. Se saa aikaan jatkuvan ajatusvirran päässäni. Olin kysymyksiä pohtiessani mieliharrastukseni äärellä. Maailma on loputtoman kiinnostava, ja koko ajan oppii uutta."
-"Arvostan kuvattavia jotka lähtevät mukaan 'leikkiin' ilman ennakkoasenteita. Tove Idström oli aivan kärkipäätä! Hän on persoona ja häntä on helppo lähestyä. Löysimme yhteisen sävelen jo kättelyvaiheessa. Suomessa on haasteena löytää tarpeeksi mielenkiintoisia taustoja kohteelle. Kuvissani juuri taustat ja ympäristöt ovat merkittäviä", kertoo valokuvaaja Sami Repo.
-Anu Numminen puhuu työkseen rahasta, sen lainaamisesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. "Harvoin kuitenkaan itse olen pysähtynyt todella miettimään filosofiselta kannalta, mitä raha minulle merkitsee ja miksi suhteeni rahaan on muodostunut juuri tietynlaiseksi. Siksi kolumnin kirjoittaminen omasta rahankäytöstäni oli innostavaa ja hauskaa!"
-"Eläinten kuvaaminen on pitkälti samanlaista kuin pienten lasten. Kuvaajalla rajalliset mahdollisuudet tilanteen ohjaamiseen. Voin lähinnä sijoittaa kuvattavat oikeaan paikaan, kiinnittää kuvattavien huomion haluttuun kohteeseen sekä seurata tarkasti 'valmiina painamaan' -laukaisijaa - eli eläinten kuvaaminen on oikein virkistävää", kertoo valokuvaaja Jaakko Lukumaa. Hän kuvasi tällä kertaa kanin isäntineen.
-Sinikka Pakeman on sinut ikääntymisensä kanssa. "Onko mitään järkeä taistella sitä väistämätöntä tosiasiaa vastaan? Käytän mieluummin energiani positiivisesti ylläpitämään terveyttäni, vitaalisuuttani, sisäistä hyvinvointiani, ja pystyn siten hidastamaan ikääntymisen oireita."

108 sivua

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

2,25 €
tai
Sulkeutuu 44 vrk 15 h 33 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,25 € Sulkeutuu 44 vrk 15 h 33 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.