Kuvaus

Iiris 9 (joulukuu) /  2013

Sisältöä:

Tervetuloa:
-Aloitetaan suurista kysymyksistä. Täytyyko totuuteen uskoa, jotta se olisi olemassa? Tätä(kin) miettii Jari Halonen.
-Vaan mitä miettivät Anis ja Minttu loikatessaan Anita Näslindh-Ylispangerin äitin sairausvuoteelle, se ei ole olennaista. Tärkeintä on ilo, jonka ne tuottavat.
Tarinat:
-Kätilön hermo pitää. Tämä nainen ei edes hätkähdä, kun teinit kysyvät seksistä tai postin kotiin kantamasta kirjekuoresta löytyy pornolehti. No, silloin kyllä vähän. Erja Korteniemi-Poikela kertoo.
-Menneen hurma. Talven vintagemuoti suosii himmeästi hohtavia brokadimateriaaleja vaatteissa ja kengissä sekä asuihin sopivia elegantteja hattuja. Ihanaa!
-Väkevä kuningas. Luvassa on palavaa intohimoa ja hulluutta, komiikkaa ja patetiaa, kun toimeen tarttuu venäläinen balettikoreografi Boris Eifman.
-Tädit tutuksi. Jokainen nainen muistaa, milloin tuli kerran täditellyksi. Vaan ei ole tätiys enää samaa kuin ennen. Varsinkaan puumatätiys.
-Jäänainen. Kirjailja Ulla-Lena Lundberg ponnahti Finlandia-voittajaksi romaanillaan Jää. Parrasvaloista mieli palaa pois, sinne missä luovuus asuu. Arkiseen harmauteen.
Vapaa:
-Joku kantaa matkoiltaan selkä vääränä kotiin paikallisia viinejä, toinen rantakiviä. Erika Penttilä tuo norsuja.
-Kunnon matkapakaasi siis tarvitaan.
-Millaista olisi asua englantilaisessa linnassa, vähän kuin Downton Abbeyssa (itse asiassa juuri siinä oikeassa Downton Abbeyssa).
-Tervetuloa myös Mirja von Knorringin tyttöjen iltaan.
Upea:
-Mistä upeita Iiris-naisia löytyy? Kaikkialta! Naisellisen tyylinsä vasta löytänyt Leena Väisälä asuu puoliksi Alavudella ja puoliksi Helsingissä.
-Kauniilla silmälasikehyksillä naiset tuovat pilkettä silmäkulmaan.
-Niin tekee tämä mieskin, brittiläinen tyyliguru Gok Wan.
-Korea ja komea barokkimuoti esittäytyy.
-Lämpörullien käyttöä opetellaan.
Viisas:
-Mistä tietää, että on aika vaihtaa paitsi työpaikkaa myös kokonaan alaa? Esimerkiksi siitä, että huomaa puhuvansa jatkuvasti pahaa muista. Työn ilon kadottivat ja uudelleen löysivät Jyrki Keisala ja Lenita Lehtonen.
Tekijät:
-Hilkka Hyrkkö ketoo Iiriksessä suhteestaan ikään. Mieli on melkoinen veijari, se huojaa kehon välillä jaksamisen äärirajoille. "Liikunnan suhteen olen kaikkiruokainen. Kunhan meno ei ole liian hidata ja etukäteen arvattavaa."
-Johanna Sinisalo kertoo Populaarit suosikkinsa tämän vuoden kirjasadosta, vinkiksi kaikille lahjoja hankkiville. Kirjailija paljastaa lukevansa itse joulunpyhinä aika vähän. "Työni on yksinäistä, joten joulu tarjoaa tilaisuuden vilkkaalle sosiaaliselle seurustelulle suvun ja ystävien kanssa. Mutta tietysti haluan kirjalahjoja! Uskon, että paketista löytyy ainakin Marko Hautalan syysuutuus Unikoira."
-Merete Mazzarella, kirjailija ja kirjallisuustieteilijä, kirjoittaa joulukuun numerosta alkaen joka toiseen Iirikseen. Ensimmäisessä esseessään hän pohti ajan kulkua ja merkitystä. "Aika juoksee, lentää, rientää. Armottomuus on erityisen ilmeistä sille, joka ei ole enää nuori."
-Jaakko Frösen liikuttui kyyneliin Kleopatran laulua kuunnellessaan. "Isäni oli koulun rehtori ja hankki meille lapsille jo ennen kouluikää liput Kansallisoopperan koululaisnäytöksiin. Kotona hän soitteli pianolla oopperasäveliä ja arvuutteli niitä. Opiskeluaikana kävin ahkerasti konserteissa ja oopperassa. Liityin myös kuoroon. Kun Verdin Aidaan tarvittiin lisävoimia, kuoronjohtajamme Ilkka Kuusisto vei meidät lavalle etiopilaisena vankikuorona. Nykyään käyn vaimoni kanssa usein ooperassa, osittain siksi, että tyttäremme esiintyy ahkerasti lavalla avustajana. Mezzo-televisiokanavan oopperaesityksiä seuraan lähes päivittäin."
-Pilvi Torsti kirjoitti Iirikseen rahankäytöstään. Perusluonteeltaan hän kertoo olenvansa tarkka, melkeinpä "pikkumainen nipottaja", joten vastapainoksi hänen on pitänyt opetella toisen kotikaupunkinsa Sarajevon asukkaiden reilua meininkiä. "Ihmiset tarjoavat kahvilakierroksen, oli heillä varaa tai ei."
-Kaarina Griffiths lähti miehensä Markin seuraksi pokeriturnaukseen Bahamalle. Niin sai alkunsa joulukuun Iiriksen Elämäni matka -juttu. "Hyvä haltiatar lähetti minut matkaan! Bahaman-loma katkaisi arjen ja oli uskomaton energiatankkaus."

92 sivua

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

2 €
tai
Sulkeutuu 19 h 15 min 43 s

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 19 h 15 min 43 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.