Tuote on myyty käyttäjälle UrhoIlm hintaan 3 €

Kuvaus

Tuokiokuvia neljältä vuosikymmeneltä ulkoasiainhallinnossa

"Nuori mies on vain vähän aikaisemmin hyväksytty ulkoministeriöön virkamiesharjoittelijaksi. Koska paperit ovat kunnossa, esittäytyminen tutkijalautakunnan arvokkaille herroille on lähinnä muodollisuus - näyttäytyminen, jossa tarkastetaan, että parta on ajettu, jakaus suorassa, puku siisti, paita puhdas, ja että kravatti ja käytös ovat kunnossa — se tuntuu riittävän ensi alkuun. Vanhaa ministeri Idmania lukuun ottamatta kukaan ei pane koetteille hänen taitojaan ja tietojaan. Kansanedustaja Onni Peltonen tekee omantunnon kysymyksen: 'Onkos maisteri niitä viinamäen miehiä?'"

Siitä alkoi tulevan suurlähettilään ja YK:n apulaispääsihteerin Ilkka Pastisen nelikymmenvuotinen ura ulkoasiainhallinnossa. Tehtävät veivät miehen pitkäksi aikaa korkean tason juonittelujen näyttämölle New Yorkiin YK:n päämajaan, lähetystöneuvokseksi Pekingiin ja Lontooseen, suurlähettilääksi Lontooseen ja silminnäkijäksi noottikriisiin ja YK:n pääsihteerin vaaliin yhtä hyvin kuin Englannin hovin menoon.

Kaikesta tästä voisi tietysti kertoa totisin äänenpainoin, jopa juhlallisesti, mutta siihen tämä tarkkailija-muistelija on liian huumorintajuinen. Esimerkiksi YK voidaan esitellä näinkin:

"Käynti YK:ssa kuuluu jokaisen New Yorkissa käyvän turistin ohjelmaan, ja siinä niskanikamat ja silmämunat joutuvat rasitukseen, kun yrittää tirkistellä pilvenpiirtäjän kimaltavaa seinäpintaa alhaalta ylös ja ylhäältä alas. 'Paljonko ihmisiä tuolla on töissä?' turisti kysyy uteliaana. 'Kolmisenkymmentä prosenttia', on oikea vastaus." [TAKAKANSI]

 

Otava 1994, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa; ensilehden yläreunaan on kirjoitettu ajankohta. Kansipaperin kunto tyydyttävä.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
Ilmoitus on sulkeutunut 11.2.2018 20:24

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.