Kuvaus

Inger Fredholm: Neuleita koko perheelle TAMMI 1979.

Hyväkuntoinen, 144 sivuinen, muovitettu ja kovakantinen kirjaston poisto. Tästä ohjeita 70-luvun tyyliin. RETRO !!! Tukholmalainen neuleputiikinpitäjä on koonnut tähän kirjaan suosituimmat mallinsa. 

 

Kirjan parhainta antia on ehdottomasti historiaosuus sekä monet jämälangoista toteutettavat liivit, paidat ja slipoverit.

Kirjassa kerrotaan mm. millaiset olivat neulojan ammattikunnan näytteet, jotka kisällin oli annettava tullakseen mestariksi kuuden vuoden opintojen jälkeen (kisällit ja mestarit olivat luonnollisesti miehiä).

Näytteisiin kuului:

-matto, jonka sivujen pituus oli n. 150-180 cm ja kuvituksena siinä tuli olla kukkia, kasvien lehvistöä, lintuja ja eläimiä luonnollisissa väreissä.

-baretti

-villapusero

-pitkät villasukat, tietyin yksityiskohdin varustettuna

Kirjassa Fredholm (1978, ) kertoo että "Kisälli esitteli ammattikunnalle luonnoksensa, josta kävivät ilmi myös suunnitellut värit, ja vannoi valan siitä, että malli oli hänen omansa. Kun luonnos oli hyväksytty, pyysi kisälli saada tietää, missä työpajassa hänen oli määrä valmistaa työnsä. Osoitetussa työpajassa hän sitten työskenteli kolmentoista viikon ajan neljän näytteensä parissa. Jos ammattikunta hyväksyi ne, hän sai mestarinkirjan ja pääsi ammattikunnan jäseneksi."

Todella mielenkiintoinen osio on myös 'Neulominen eristyneillä saarilla' jossa Fredholm kertoo Shetland-, Fär- ja Aransaarten, Jerseyn, Guernseyn ja Islannin perinteisistä neuleista. Tiesittekö muuten että shetlantilaisilla oli (onko vieläkin?) erityinen neuletekniikka jonka ansiosta pystyi neulomaan n. 200 silmukkaa minuutissa!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 117 vrk 19 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7,50 € Sulkeutuu 117 vrk 19 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.