Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Syntynyt sotilaaksi

"Tarunhohtoinen soturi Lauri Allan Törni kohosi Suomessa kapteeniksi, Saksassa Haupsturmführeriksi ja Yhdysvalloissa majuriksi. Suomessa hänet palkittiin Mannerheim-ristillä, Saksassa rautaristillä ja USA:ssa Bronze Starilla.

Törni haavoittui vakavasti Suomen jatkosodassa ja ehti toipua ennen kuin lähti Saksaan Suomen irtauduttua jatkosodasta. Maan luhistuttua hän antautui liittoutuneille, karkasi vankileiriltä, palasi Suomeen, sai valtion vastaisesta toiminnasta vankeustuomion ja myöhemmin armahduksen ja siirtyi sen jälkeen Ruotsin ja Venezuelan kautta Yhdysvaltoihin. Uudessa kotimaassaan Törni omaksui nimekseen Larry A. Thorne ja liittyi Yhdysvaltain asevoimiin.

Vihreiden barettien legendaksi nousseen Lauri Törnin tarina päättyi Vietnamissa vuonna 1965, kun häntä kuljettanut helikopteri katosi.

Tässä elämäkerrassa kootaan yhteen kaikki aiemmat tutkimustiedot Lauri Törnin moninaisista ja poikkeuksellisen värikkäistä elämänvaiheista. Teos perustuu myös aivan viime vuosina esiin tulleisiin lähteisiin varsinkin toisen maailmansodan jälkeisistä tapahtumista ja Vietnamin sodasta ja selkiyttää käsityksiä Törnin aiemmin vähän kuvatuista vaiheista. Kirjassa esitetään myös uutta, yksityiskohtaista tietoa Törnin tehtävistä Iranissa ja Vietnamissa."

Otava 2003, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
Ilmoitus on sulkeutunut 15.11.2017 21:45

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.