Kuvaus

Karhu Jääkarhu Polarbear Icebear on komea posliini figuuri ja symbolisoi voimaa ja vapautta,  villiä luontoa. Sanotaan, että maailmassa on kaksi eläintä, jotka kumpikaan eivät edes tiedä, mitä tarkoittaa pelko. Toinen on krokodiili  ja sen sukulaiset alligaattori jne.. ja toinen on jääkarhu.

Valkoinen karhu figuuri on valmistettu melko varmasti vuosina 1910-1930 ja noin 100 vuotta vanha, arvokas ja hieno kohde. Normaali hinta on markkinoilla jopa yleisemmälle figuuri mallille noin 300-400 euroa, tämä on vielä harvinaisempi ja arvokkaampi. 

Korkeus on 24cm ja paino 680g. VIKA: Tämä ei ole vika, vaan arvoa hieman laskeva seikka, joskin se samalla todistaa kiistatta, että figuuri on aivan varmasti aito ja Heubach tehtaan vanhaa tuotantoa. Sitä taas ei täälläpäin edes kukaan epäile.  

Kun posliinitehtaassa pehmeä savimassa esine menee uuniin, niin se kutistuu noin 30%. Tässä valmistusvaiheessa usein ontto esine kutistuu hieman vaiheittain. Se saa usein (siihenaikaan) aikaan ns. polttorailoja, aivan hienoja halkeemia, mitkä eivät ole mitään iskuhalkeemia, säröjä hiushalkeemia jne.. vaan ne ovat lujia ja figuuri ei ala niistä halkeamaan tms. Tässä figuurissa on molemmissa takajaloissa reisissä tälläisiä valmistusvaiheessa tulleita "railoja".  Niiden merkitys arvoon on hieman henkilökohtainen asia, sanoisin, että joka kolmas esine sai siihenaikaan niitä tai polttopisteitä. Usein molempia. 

Valmistaja on saksalainen Heubach ja raakamassa on vanhan ajan posliinia, joku aivan pieni polttopiste on näkyvissä, ne eivät ole vikoja, vaan vanhassa posliinissa polttovaiheessa tulleita prosessi virheitä. Raaka-aine massa ei ollut aina täysin homogeenisen puhdasta ja pieni epäpuhtaus poltti (paloi) mustaksi pisteeksi. Sellainen on hyvin tyypillistä vanhalle posliinille. 

Posliini esineet valmistetaan erikoisesta savesta jossa on mukana kaoliinia ja sitä vatkataan, kuin taikinaa. 

Tehdas Heubach toimi vuosina 1909- 1945 ja se on vanhaa arvonsa säilyttävää posliinia. Tehtaan nimi on sekä kohokirjaimilla että leimasimella kirkkaan glasuurin alla. 

A01JN513 Jääkarhu Heubach aito antiikki figuuri,  figuuri on noin 100v vanha. Tämän arvo voi vain nousta ja nousta. Pidä tallessa ja ehjänä. Huomaa toki, että nykyaikana EURO valuutta kärsii inflaatiota ja sen ulkoinen arvo laskee koko ajan. Tämän takia säilyy jossakin arvo tavarassa hinta paljon parenmin, kuin pankissa. 

Kohde on Hampurissa, Saksa
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!    Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.
Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi 100%:sti takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

138 €
tai
Sulkeutuu 107 vrk 14 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

138 € Sulkeutuu 107 vrk 14 h 9 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.