Kuvaus

Irving Stone: Merimies hevosen selässä: Jack Londonin elämäkerta

  • Kansankultuuri OY, 1946
  • alkuteos: A Sailor on Horseback
  • sidottu, 340 sivua
  • Selkämys ja kannen yläreunat haalistuneett ja kellertyneet. Sisältä siisti, mutta sivupakassa pieniä likapilkkuja

Jack London (alun perin todennäköisesti John Griffith Chaney; 1876 - 1916) oli yhdysvaltalainen kirjailija, maan kirjailijoista eniten käännetty. Londonin tunnetuimpia romaaneja on Erämaan kutsu, joka kertoo Klondiken kultaryntäyksen aikana vetotehtäviin ryöstetystä koirasta.

Yhteiskuntakritiikki ja sosialismi yhdistyivät Londonin teoksissa seikkailujen janoon, karuun elämään ja yksilöllisyyteen. Aiheena oli usein elämä erämaissa ja merellä. Yhteiskunnallisessa romaanissa Rautakorko (1908) hän ennakoi Venäjän vallankumouksen ja natsien nousun valtaan.

London kokeili nuorena useita ammatteja, kuten sanomalehtipoika, satamajätkä, kullankaivaja ja karjapaimen. Venäjän-Japanin sodassa 1904–1905 hän oli kirjeenvaihtajana Japanissa. Kulkurinuoruuden jälkeen London päätyi Klondikeen kultaryntäyksen aikoihin, missä eli viskillä ja satunnaisilla aterioilla ja julkaisi siellä ensimmäiset kertomuksensa. Kuljeskelu, alkoholi ja kertomukset sävyttivät Londonin myöhempääkin elämää, ja hän vietti pitkiä aikoja Havaijilla. London kuoli melko nuorena mutta ehti silti julkaista viitisenkymmentä kirjaa.

hakusanat: elämänkerrat muistelmat amerikkalaiset kirjalilijat USA kullankaivajat merimiehet seikkailut kultaryntäys Klondike Alaska kirjallisuuden historia yhteiskuntakritiikki sosialismi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

0,90 €
tai
Sulkeutuu 25 vrk 6 h 6 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,90 € Sulkeutuu 25 vrk 6 h 6 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.