Kuvaus

Eurooppa tulessa - Sotilaiden ja vakoilijoiden urotekoja toisessa maailmansodassa

Karisto 494 s

2004, 4. painos

hyvässä kunnossa, siisti ja ok, Kansipapereissa jonkin verran kulumaa ja selkämyksen tienoilla ilmeisesti kynnen tekemä viilto etukannen puolella.

Vuosina 1940 - 1943 suurin osa Eurooppaa oli lujasti Saksan hallussa. Silti miehitetyissä maissa käytiin salaista sotaa: vastarintaliikkeiden jäsenet hankkivat liittoutuneille tietoja saksalaisten sotavoimista ja tekivät sabotaaseja henkensä uhalla, sillä kiinni joutuneille ei annettu armoa. Heidän ja saksalaisten välillä vallitsi tappava kissa ja hiiri-leikki, jonka tuloksena liittoutuneet saivat ennakkotietoja Saksan salaisimmistakin aseista ja suunnitelmista. Ja kumpikin osapuoli pyrki harhauttamaan vihollista syöttämällä tälle tekaistuja tietoja, jotka osoittautuivat ratkaiseviksi monissa sodan suurtaisteluissa.

Myös eri armeijoiden erikoisjoukot suunnittelivat ja toteuttivat mitä erikoisimpia ja uhkarohkeimpia operaatioita, joissa pienet sukeltajaryhmät saattoivat käydä taistelulaivojen kimppuun tai muutaman miehen kommando-osastot hyökätä valtavaan tehtaaseen. Monet niiden veteraaneista saivat kertoa urotöistään vasta vuosikymmeniä sodan jälkeen."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 12 vrk 12 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 12 vrk 12 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.