Kuvaus

[0621]

Kuvanmukainen, hyvässä iskussa oleva kovakantinen ensipainos.  

Jarkko Jokelainen: SMACK kuolemaantuomitun laulu

”Hanoi Rocksin manttelinperijöiden Smackin tarina kertoo, kuinka nuori yhtye matkasi Lepakkoluolan treenikämpältä Los Angelesin aurinkoon ja jätti pysyvän jäljen mm. Nirvanan Kurt Cobainin ja Guns N' Rosesin Slashin mieleen

Räkää, rähinää ja rockia – kotimaisen kulttibändin tarina

Smack ällistytti suomalaisia musadiggareita kansainvälisellä soundillaan ja rujolla karismallaan. Lepakkoluolassa vuonna 1982 perustettu yhtye pääsi maistamaan Los Angelesin auringonpaistetta ja keikkailemaan täysille jenkkiklubeille. Pienet likaiset ruipelot tekivät lähtemättömän vaikutuksen mm. Kurt Cobainiin ja Slashiin. Yhtyeen lupaavaa tulevaisuutta katurockin lempilapsena ja Hanoi Rocksin manttelinperijänä varjostivat päihteet, keskinäiset kiistat ja laulaja Clauden synnynnäinen sydänvika. Smackin taival päättyi vuonna 1990, mutta yhtyeen tähti ei himmene.

------

Räkää, rähinää ja rockia – kotimaisen kulttibändin tarina / Vuoden odotetuin rokkikirja kertoo Smack-yhtyeen tarinan Lepakkoluolasta Los Angelesiin. Kirjan perustana ovat laulusolisti Clauden (1966–1996) haastattelut, jotka kirjoittaja teki vuosina 1985 ja 1993. Nyt ääneen pääsevät myös kaikki muut bändin jäsenet: Manchuria, Cheri, Kartsa, Rane Raitsikka, Kinde, Jimi Sero, Repa Rantsila, Sami Yaffa sekä kalifornialaiset basistit. Kaikkiaan haastateltavia on yli sata ja kuvamateriaali on siivilöity tuhansien otosten joukosta. Luvassa on paljon ennennäkemättömiä Smack-kuvia. Kirjassa käsitellään myös Clauden myöhemmät vaiheet hänen kuolemaansa saakka.

-----

LUKUNÄYTE:

Näky kiinnittää naispuolisen mustan tullivirkailijan huomion välittömästi Los Angelesin kansainvälisen lentokentän aulassa. Pitkänä kiemurtelevan passijonon hännille on ilmestynyt epämääräinen ja epäilyttävä seurue resuisissa vaatteissa ja sotkuisissa hiuksissa. Ryhmä näyttää nuutuneelta lähes vuorokauden kestäneen matkustamisen jälkeen, ja elekieli antaa ymmärtää, että he ovat siirtymässä laskuhumalasta orastavaan krapulaan. Lentokoneen perällä on kaadettu useita drinkkejä ja imetty monta askia tupakkaa ennen kuin renkaiden jarrutusjäljet ovat jääneet Kalifornian maaperään.

Kaikesta päätellen seurueen holhoojaksi on määrätty isokokoinen punapartainen mies, jolla on täysi työ pitää matkakumppaninsa järjestyksessä.

– Nyt ootte saatana kunnolla. Tätä ei mokata! mies kivahtaa kovaäänisesti tunnistamattomalla kielellä.

Kymmeniä minuutteja myöhemmin seurue on kiemurrellut passintarkastajien kohdalle.

– Miksi minä? virkailija parahtaa mielessään, kun lauma suuntaa hänen kuulusteltavakseen. Työpäivä on ollut jo tarpeeksi raskas ilman ylimääräistä hämminkiä.

Nainen nousee oikein seisomaan päästäkseen paremmin tarkastelemaan eteensä ilmestynyttä kuusikkoa. Yhdellä heistä ei ole paitaa ollenkaan. Päällä on vain ruskeat samettishortsit, avonainen nahkaliivi ja kaulassa huivi.

– Siis ootko sä ihan oikeasti matkustanut noissa vaatteissa koko matkan? virkailija saa sanotuksi leveällä kalifornianenglannilla.

Kinde tuijottaa virkailijaa tuppisuisena, sillä hän ei ymmärrä sanaakaan. Holhooja hyökkää hätääntyneenä väliin ja levittää tiskille kaikki hallussaan olevat matkustusasiakirjat: passit, työluvat, tulliasiakirjat ja paluuliput. Virkailija istuutuu alas ja alkaa silmäillä papereita. Kasvoille leviää hyväksyvä hymy, sillä kaikki näyttää olevan kunnossa.

Nainen nousee uudelleen seisomaan ja julistaa kovaäänisesti:

– Katsokaa kaikki! Tässä on bändi nimeltä Smack! He ovat tulleet valloittamaan Amerikan!

1. painos

LIKE

Otava 2021

Kirja painaa yli 500g

Postitettaessa hintaan lisätään PK. 5.95e

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
24,95 €
Sulkeutuu 5 vrk 20 h 15 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Hinta nyt 24,95 € Sulkeutuu 5 vrk 20 h 15 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.