Kuvaus

Siisti kovakantinen vuodelta 2005. Sivuja 1259. Joitain pieniä käytönjälkiä.

Jatkosodan pikkujättiläinen välittää jälkipolville Suomen historian raskaimman sodan koko kuvan: sodan taustat, joukkojen nopean etenemisen entiselle rajalle ja ylikin sekä pitkäksi ja väsyttäväksi venyneen asemasotavaiheen. Kiivaan sotakesän 1944 ratkaisutaistelut alkoivat yllättäen. Rauhantekoa seurasi Lapin sota, joukkojen kotiuttaminen ja evakkojen asuttaminen. 

Tapahtumia, niiden syitä ja seurauksia tarkastellaan niin valtiojohdon ja kenttäarmeijan kuin kotirintamankin kannalta. Näin sotavuosien Suomesta muodostuu mahdollisimman monipuolinen kuva. Rintamalla ei vain taisteltu, vaan siellä myös urheiltiin ja tehtiin puhdetöitä. Sodan aikana huumori kukki ja kenttäposti kulki, siviiliväestö marssi mottitalkoisiin, naiset täyttivät monin tavoin miesten paikat. 

Legendaariset sodanjohtajat saavat teoksessa omat esittelynsä, samoin maineikkaimmat taistelut ja sodan jälkiselvittely valvontakomissioineen, sotakorvaukset ja kahden suuren maanpuolustusjärjestön lakkauttaminen. 

Artikkelien kirjoittajina ovat maan parhaat sotahistorian ja poliittisen historian asiantuntijat. Runsas kuvitus sisältää paljon ennen näkemätöntä aineistoa muun muassa Puolustusvoimien ja Venäjän laajoista arkistoista sekä karttoja ja piirroksia. 

Tali Ihantala Mannerheim Airo Oesch osasto Kuhlmey Stug rynnäkkötykki panssarivaunu ilmavoimat merivoimat ss-pataljoona ss vapaaehtoiset sturmgeschütz Rukajärvi Bengtskärin taistelu Messerschmitt mannerheimristin-ritari kaukopartiotoiminta kaukopartio Paavo Talvela Dietl Torjuntavoitto Siiranmäki hävittäjälentolaivue Stuka Sotka rynnäkkötykkippataljoona väinö valve valvontakomissio kunniamerkit sotavangit

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 46 vrk 5 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 46 vrk 5 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.