Kuvaus

Touko-kesäkuussa 1995 suomalaiset lehdet kauhistelivat  ööpeissään: ”Sotilastarkkailija edelleen panttivankina!”, ”Lahtelaiskap- 
teenin tilanteesta ei vieläkään tietoa!” Myös kansainvälinen media välitti 24 tuntia vuorokaudessa tilannetiedotuksia sotilastarkkailijoiden piinasta ja mutkikkaista neuvotteluista. 

Esikoiskirjassaan Jere Laine vie lukijan näiden uskomattomien tapahtumien keskiöön. Hänen alter egonsa Juha Laitilan seikkailut entisen Jugoslavian sisällissodassa saavat lukijan vuoroin haukkomaan henkeään, vuoroin nauramaan ääneen. 

Laineen teos ei päästä lukijaa helpolla, sillä sen monitasoinen tarina maalaa silmiemme eteen virallisesta totuudesta varsin poikkeavan näkymän. Poliittisen johdon tiedottaman ja median tarjoileman yksipuolisen informaation takana oleva maailma jää usein tavalliselta ihmiseltä näkymättömiin. Nyt Laine repii fasadit alas vimmaisesti ja jopa katkerasti. 

Kuka itse asiassa on syyllinen Bosnian sotaan? Miksi uutisointi sodasta oli niin yksipuolista? Mitä ihmettä politiikan kulissien takana oikein tapahtui? Mikä oli suurin yksittäinen Jugoslavian hajoamissotien etninen puhdistus? Oliko Sarajevo täysin piiritetty kaupunki? Laine vastaa näihin kysymyksiin ja tekee sen paitsi kuljettamalla lukijaa Juha Laitilan mukana kriisistä toiseen, myös kutomalla tarinaan mukaan paljon puhuttua maailmanpolitiikan arkipäivää. 

Ja kun kapteeni Juha Laitila itkee, se ei jätä ketään kylmäksi. Jere Laine on Puolustusvoimista eläkkeellä oleva kapteeni. Hän on pitkällä urallaan toiminut mm. henkilökunnan kurssien johtajana, aliupseerikurssien linjanjohtajana, kansainvälisten yhteistyöprojektien johtajana ja monenlaisissa kouluttaja- ja esikuntatehtävissä. 

1. P. 2010, ReadMe, 538 s,  kovakantinen kirja kansineen on mielestäni vieläkin todella hyväkuntoinen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9 €
tai
Sulkeutuu 1 vrk 13 h 46 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 1 vrk 13 h 46 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.