Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Jerzy Kosinski: MUKANA KUVASSA. Suomentanut Erkki Hakala.  1993 WSOY (toinen painos). 144-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Mukana kuvassa (1980; Being There 1970) on lempeä satiiri yksinkertaisen puutarhurin noususta kansakunnan. Koko 45-vuotisen elämänsä Chance on tehnyt vain kahta asiaa: hoitanut New Yorkissa rikkaan miehen puutarhaa ja katsonut televisiota. Kun riikas hyväntekijä kuolee, luku- ja kirjoitustaidoton Chance joutuu kadulle. Ensi askeleilla häneen törmää limusiini, jossa matkustaa Elizabeth Eve, kuolemaansa lähestyvän talousmagnaatin kaunis vaimo. Tällä tavalla Chance sattumalta joutuu maailmaan, jota hallitsee raha, valta, seksi sekä televisioyhtiöt. Hänen ajatuksensa puutarhanhoidosta käsitetään nerokkaiksi filosofisiksi vertauksiksi taluselämän tilanteesta. Eipä aikaakaan, kun hästä tulee tv-supertähti, mediaguru, jonka nimi on kaikkien huulilla. Kaikki portit ovat avoinna Chancelle, aina Valkoiseen taloon saakka... Mukana kuvassa on lämmin ja ajankohtainen satiiri siitä, kuinka television aikakautena kenestä tahansa voi tulla tähti. Hal Ashby ohjasi kirjan pohjalta menestyselokuvan Tervetuloa, Mr Chance!, jossa nimiosaa esitti ikimuistoisesti Peter Sellers.

Jerzy Kosinski (alkuaan Józef Lewinkopf, 1933 Lódz, Puola – 1991 Manhattan, USA) oli puolalaissyntyinen, vuodesta 1957 Yhdysvalloissa asunut kirjailija. Kosinski syntyi juutalaiseen, mutta holokaustin aikana katolisena esiintyneeseen sukuun. Hän valmistui Lódzin yliopistosta saaden oppiarvon pääaineinaan historia ja valtio-oppi. Yhdysvaltoihin muutettuaan hän valmistui vielä Columbian yliopistosta ja sai Guggenheim-stipendin. Kosinskin romaani Steps (1968; Askelia 1970) voitti 1969 Kansallisen kirjapalkinnon. Kosinskin muita merkkiteoksia ovat toisen maailmansodan ajalle sijoittuva The Painted Bird (1965; Kirjava lintu 1967) ja Pinball (1982; Flipperi 1982) sekä myös Oscar-palkituksi elokuvaksi tehty Being There (1970; Mukana kuvassa 1980). Hän sai myös parhaan käsikirjoituksen BAFTA-palkinnon Tervetuloa, Mr. Chance! (engl. Being There) elokuvaversiosta 1981.

 

2. Nawal El Saadawi: NAINEN NOLLAPISTEESSÄ. Englannin kielestä suomentanut Kaija Anttonen. Kansi: Tiia Leskinen. 2002 Kääntöpiiri (kolmas painos). 152-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Nainen nollapisteessä (1988; arabiankielinen alkuteos Imra'a 'ind Nuqtat al-Sifr 1975; Woman at point zero 1983) on vahva kaunokirjallinen kannanotto naisen asemasta arabiyhteiskunnassa. Firdaus-niminen nainen kuvaa koskettavalla tavalla elämäänsä pienessä kylässä, epäonnistunutta avioliittoaan sekä ajautumistaan prostituutioon. Firdaus tuomitaan kuolemaan parittajansa tappamisesta. Ennen teloitustaan hän puhuu vankilan psykiatrille, kirjan kirjoittajalle. Sukupuolten kuolonkolarilla on traagiset seuraukset, mutta Firdaus ei kadu eikä alistu edes kuolemanrangaistuksen edessä. "Se, joka on löytänyt totuuden, ei enää pelkää kuolemaa, sillä sekä kuolema että totuus edellyttävät kohtaajaltaan paljon rohkeutta." Teos on ollut kielletty monissa Lähi-idän maissa, myös kirjailijan kotimaassa Egyptissä.

"Nainen nollapisteessä on tärkeä teos länsimaiselle ihmiselle. Nykyisin tapa alistaa naista uskonnollisiin ja kulttuurisiin perusteisiin vedoten on maantieteellisestikin hyvin lähellä meitä." –  kulttuuriantropologi Sari Alanko, Lapin Kansa

Nawal El Saadawi (s. 1931 Kafr Tahla, pieni kylä lähellä Kairoa) on egyptiläinen lääkäri, kirjailija ja feministi, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu naisen ja arabikulttuurin välistä konfliktia kuvaavista teoksistaan. Hän valmistui Kairon yliopiston lääketieteellisestä korkeakoulusta 1955 erikoisalanaan psykiatria ja harjoitti ammattiaan kaksi vuotta sekä yliopistolla että kotikylässään. 1958 ilmestyi esikoisteos Mudhakkirat Tabiba (’Naislääkärin muistelmat’). Egyptin hallituksen julkisen terveydenhuollon johtajana hän oli 1963–1972 menettäen paikkansa poliittisen painostuksen seurauksena. Työskennellessään Kirjallisuuden ja tieteen yli-instituutissa hän alkoi kirjoittaa arabinaisten kokemasta alistamisesta. Uskonto- ja yhteiskuntakriittisyytensä takia hän joutui fundamentalististen terroristijärjestöjen tappolistoille sekä istumaan vankilassa. Hän pakeni 1988 Yhdysvaltoihin, missä opetti Duken ja Washington Staten yliopistoissa. Egyptiin hän palasi 1996. Nawal El Saadawin tunnetuin teos on arabinaisten asemaa käsittelevä Eevan kätketyt kasvot: Nainen arabimaailmassa (1992; Al-Wajh al-'Ari lil-Mar'a al-'Arabiyya 1977; The hidden face of Eve 1980). Laajasta tuotannosta on ilmestynyt suomeksi myös Nainen nollapisteessä (1988; Imra'a 'ind Nuqtat al-Sifr 1979; Woman as point zero 1983), Imaamin tuho (1989; Suqut al-Imam 1987) ja Herra ex-ministerin kuolema ja muita novelleja (1990; Mawt Ma'ali al-Wazir Sabiqan 1980).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 115 vrk 13 h 36 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 115 vrk 13 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
4.11. klo 14:29

Onko kirja 'nainen nollapisteessä' pokkari vai kovakantinen.

4.11. klo 16:33

Kyseessä on nidottu kirja, pehmeäkantinen pokkari.