Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hitler och slutet på Tredje riket

"Först när Tredje riket gick under blev Hitlers och nazismens ondska synlig i hela sin fasansfulla omfattning. Hitlers sista veckor i livet tillbringade han i sin bunker under rikskansliet i Berlin. Roda armen ryckte allt närmare den tyska huvudstaden, Stalin hade gett order om att riksdagshuset skulle intas lagom tili Sovjetunionens högtidsdag den första maj. Hitler och hans när-maste krets slets mellan hopp och förtvivlan, men för de fiesta runt Hitler blev det alit mer tydligt att han levde i en fantasivärld, det började helt enkelt gä upp för dem att Hitler och nazismen kanske inte var Tysklands och världens räddning ...

Berlin och Hitlertyskland störtades i ett totalt kaos i slutet av april och början av maj 1945. Vad som egentligen utspelade sig i bunkern under denna tid har fätt nästan mytologiska dimensioner: bröllopet mellan Hitler och Eva Braun, Hitlers mentala och fysiska hälsa, maktstriden bland dem som ville efterträda Hitler, Magda och Joseph Goebbels som tog livet av sig själva och sina sex barn, och vad som egentligen hände med Hitlers lik.

Undergängen samlar fakta och ögonvittneskildringar som tidigare funnits spridda i en mängd vetenskapliga verk, och lyckas därmed göra det obegripliganästan begripligt. De viktiga och avgörande händelserna beskrivs och förklaras av Joachim Fest, en av världens främsta specialister på Hitler och nazismen." (takakansi)Wahlström & Widstrand 2004, 1. painos. Kovakantinen.


Jonkin verran kulumaa, kansipaperi kelpokuntoinen.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 6.2.2018 10:25

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.