Kuvaus

John Strawson: Hitler som fältherre

Fischer & Co 2010, inbunden, 263 sidor

Var Hitler det stora militära geni som nazisternas propaganda ville få oss att tro eller var han bara en enkel amatör? Hur kom det sig att de inledande framgångarna med fälttågen i Polen och Frankrike skulle följas av de klantiga misstagen i Ryssland och Normandie? Hade den tyska generalstaben kunnat vinna kriget om det inte vore för Hitlers katastrofala inblandning?

John Strawsson besvarar dessa frågor genom att beskriva hur Hitlers omätliga intresse, närmast besatthet, för militära frågor kom att påverka det dagliga beslutsfattandet. Författaren undersöker Hitlers excentriska befäl över den mest skräckinjagande och moderna krigsmaskin som världen någonsin skådat. Denna lättförståeliga analys levandegörs av ögonvittnesskildringar från dem som arbetade i Hitlers närhet.

JOHN STRAWSSON (f. 1921) är en välkänd engelsk militärhistoriker med egna krigserfarenheter från andra världskriget i Italien och mellanöstern. Hans bok om Hitler som fältherre har blivit något av en militärhistorisk klassiker.


 
 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
tai
Sulkeutuu 119 vrk 18 h 19 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 119 vrk 18 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.