Kuvaus

Jörg Friedrich: Suuri palo. Liittoutuneiden pommitukset Saksassa 1940 - 1945. Esipuhe professori Seppo Hentilä

Ajatus Kirjat 2005,  480 sivua, kovakantinen

Kirja on lähes uudenveroinen.

Saksan kaupunkeihin kohdistuneille pommituksille 1940 - 1945 ei löydy vertailukohtaa historiassa. Yli tuhat kaupunkia ja taajamaa joutui ilmahyökkäyksen kohteeksi. 30 miljoonan ihmisen päälle - jotka olivat pääosin naisia ja lapsia - satoi noin miljoona räjähdys- ja palopommia. Yli puoli miljoonaa ihmistä kuoli, ja eurooppalaisen kulttuurin vanhat keskukset tuhoutuivat kivimurskaksi.

Historioitsija Jörg Friedrichin Suuri palo on ensimmäinen kokonaisesitys tästä aiemmin aietusta aiheesta. Se kertoo, kuinka britit ja amerikkalaiset suunnittelivat ja toteuttivat Saksan kaupunkien hävittämisen. Laajan lähdeaineiston avulla Jörg Friedrich selostaa pommiaseen kehitystyötä, sen tehoa maan päällä, siviiliväestön traumaattista elämää bunkkereissa ja kellareissa, kuolemaa kuumuuden, ilmanpaineen ja palokaasujen vuoksi sekä mittaamattoman arvokkaan kulttuuriperinnön perikatoa.

Friedrichin kirja on aiheuttanut keskustelua Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa siviilikohteiden pommittamisen oikeutuksesta: oliko kysessä sotarikos ja laajamittainen terrorikampaja, vai pyhittikö tarkoitus keinot?

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
tai
Sulkeutuu 29 vrk 23 h 12 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 29 vrk 23 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.