Kuvaus

Kolmen ystävänsä surmasta yli 40 vuoden jälkeen syytetyksi joutuneen – ja lopulta vapautetun – Nils Gustafssonin ja perheensä tarina. 

Kolmen telttaretkellä olleen nuoren veriset ruumiit löydettiin Espoon Bodominjärven rannalta helluntaiaamuna 1960. Yhä selvittämättömään tragediaan on jatkuvasti haettu uusia näkökulmia niin virallisissa tutkimuksissa kuin muissa yhteyksissä. Keväällä 2004 keskusrikospoliisi ilmoitti avanneensa tutkimukset uudelleen ja vangitsi rikoksen ainoan henkiin jääneen uhrin, espoolaisen Nils Gustafssonin, murhista epäiltynä. Oliko rikos nyt ratkaistu? 

Gustafsson haastettiin pitkien kuulustelujen jälkeen oikeuteen, jonka jokaista istuntoa julkinen sana seurasi herkeämättä. Kun käräjäoikeus antoi vihdoin päätöksensä lokakuussa 2005, se kuitenkin hylkäsi kaikki murhasyytteet häntä vastaan. Myös syyttäjä tyytyi päätökseen. Neurologian emeritusprofessori Jorma Palo kertoo tässä kirjassa yli vuoden pituisesta prosessista, jonka alkuperäisistä motiiveista keskusrikospoliisi on tuomion jälkeenkin vaiennut. Nils Gustafsson ja Bodomin varjo on kuvaus näistä tapahtumista ja niiden saamasta julkisuudesta, jolta Gustafsson ja hänen perheensä eivät saaneet hetkeksikään rauhaa. 

Kirja avaa hätkähdyttävän näkökulman Gustafssonin ja hänen läheistensä kokemuksiin julkisesta piinapenkistä ja osoittaa, kuinka ihmiseltä voidaan riistää viimeisetkin yksityisyyden rippeet. Palon teksti perustuu Gustafssonin ja hänen läheistensä kanssa vuosina 2005-06 käytyihin laajoihin keskusteluihin ja oikeustapaukseen liittyviin asiakirjoihin.

2.p. 2006, WSOY, 257 s. KOvakantinen kirja kansineen on mielestäni vieläkin uudenveroinen

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 111 vrk 17 h 29 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 111 vrk 17 h 29 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.