Kuvaus

Hyväkuntoinen kovakantinen kirja kansipapereilla, 702 sivua, kuvaliitteitä.

Sidonie-Gabrielle Colette (1873?1954) on Ranskan rakastetuimpia kirjailijoita, naisen eroottisuuden kuvaaja, rohkea edelläkävijä. Hänen ensimmäinen, vuonna 1900 ilmestynyt romaaninsa kertoo 16-vuotiaan kapinallisen Claudinen kypsymisestä naiseksi. Teoksen ilmestyminen oli skandaali, sillä Colette oli ensimmäinen romaanikirjailija, joka uskalsi kuvata koulutyttöä eroottisena olentona. Kohun saattelemana kirjasta ja sen neljästä jatko-osasta tuli kaikkien aikojen suurimpia myyntimenestyksiä Ranskassa. Vatikaanissa ne julistettiin kielletyiksi.

Nuorempana Colette oli esiintynyt vähäpukeisena varieteetanssijattarena, mikä ei ainakaan lisännyt hänen arvostustaan ”kunniallisissa” piireissä. Vapaamielisyytensä takia häntä pidettiin suorastaan hirviönä, mutta se ei huolettanut häntä vähääkään, päinvastoin. Yksityiselämässään hän vietteli estottomasti niin miehiä kuin naisiakin, aviomiehet ja rakastajat vaihtuivat tiuhaan.

Coletten tuotanto ei rajoitu kohuromaaneihin. Kirjoittajana hän on laaja-alainen, esimerkiksi taitava luonnon ja eläinten kuvaaja ja harvinainen naispuolinen sotareportteri.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 25 vrk 21 h 6 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 25 vrk 21 h 6 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.