Kuvaus

Huutokuva.net

JUHA SILTALA

Sisällissodan psykohistoria

OTAVA 2009

1.painos

Sidottu, kovakantinen ja kansipaperillinen kirja. Sivut ja kannet siistit ja hyväkuntoiset, ei merkintöjä. Kansiaperissa vain lievää käsittelyn jälkeä. Toimituskulut 6 € ostajalle Matkahuollon Huutopaketilla.

Sisällissota 1917-1918 on Suomen historian tutkituin aihe, mutta se kiinnostaa ja kiehtoo yhä. Sisällissota koskettaa lähes jokaista suomalaista perhehistorian kautta ja vaikka itse sota on historiaa, niin siinä havaittavat psyykkiset puolustuskeinot eivät ole.
Juha Siltalan tutkimus tarkastelee sotaa sarjana epäselviä päätöksentekotilanteita, joissa ratkaisuja pikemminkin vältettiin kuin tehtiin. Puolinaisista valinnoista seurasi kokonaisia vaikutuksia.
Ensimmäistä kertaa aiheettomana pidetty sisällissota näyttäytyy rationaalisena - joskin lyhytnäköisenä - käyttäytymisenä, jossa kukaan ei voinut perääntyä.
Siltala jäsentää sodanaikaiset tapahtumat yksilöiden ja ryhmien väliseksi taisteluksi tasapainostaan: osapuolet loivat toisensa odotuksillaan ja niihin samastumalla. Sotaan lähtivät idealistiset demokraatit, mutta heistä sikisi kovan linjan kommunisteja ja äärioikeistolaisia - tunnetuin seurauksin.
 

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 72 vrk 19 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

24 € Sulkeutuu 72 vrk 19 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.