Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Klaus Oesch: FENIX. Päällyksen kuva: Elisa Oesch. Päällyksen typografia: Marjaana Virta. 1987 WSOY. 236-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperin repeämiä korjattu teipillä, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Fenix (1987) -romaani sai toisen palkinnon Mika Waltari -kilpailussa. Kauppahuoneen tulevaisuus on vaakalaudalla. Yhtiön maksuvalmius on vakavasti heikentynyt, sen luotonantoa on kiristetty. Kaikki on yhden kortin varassa: hyväksyykö Koneyhtymä tarjouksen suurprojektista, jolla tietotekniikan avulla mullistetaan perinteiset tuotantotavat? Helsinkiläisen markkinointipäällikön Klaus Oeschin romaani on ryhmäkuva miehistä, jotka suunnittelevat ylihuomista. Fenix kertoo dramaattisesti ja terävästi tietotekniikan ja huippubusineksen piinkovasta maailmasta, joka kärjistyneimmillään on kuin sodankäyntiä kaappaus-operaatioineen, hämäyksineen ja koukkauksineen. Romaanille antaa oman ulottuvuutensa myyttien maailma, jonka lävitse romaanin kertoja näkee oman ympäristönsä tapahtumat.

Klaus Oesch (s. 1945 Helsinki) on tietokirjailija, tietotekniikan tutkija ja konsultti. Hän tuli tunnetuksi 1990-luvun alussa yhtenä World Wide Webin esiasteen hypermedian ensimmäisistä puolestapuhujista. Oesch on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa ja väitellyt 2007 filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistossa aiheenaan tietoajan toimintakäytännöt. Oesch toimi vetäjänä Tekesin vuorovaikutteisen tietotekniikan Fenix-teknologia-ohjelmassa 2003–2007. Klaus Oesch on julkaissut romaanin Fenix (1987) sekä tietokirjoja: Digitaalinen maailma (1993), PC-multimedia (1993; Arto Koski & Klaus Oesch) ja Hypermedia: Opas hypertekstin ja hypermedian käyttäjälle (1993; Kai Ekholm & Klaus Oesch).

 

2. Jukka Komppa: UKRI JA LEINIKKI. 1999 Kopijyvä. Gummeruksen kirjapainossa Jyväskylässä painettu 180-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ukri ja Leinikki (1999) on Jukka Kompan kolmas romaani. Teoksen tapahtumat sijoittuvat kivikauteen, Suomen salomaille. Kansa on vielä hajallaan ympäri maata heimoihin jakautuneena. Kivikaudenmies Ukri seikkailee jumalansa johtamana niin, että Suomen kansa saa alkujuurensa. Tarinasta ei puutu huumoria eikä tragiikkaa. Jo kivikauden ihmiselle maistui olvi, ja juhlia pidettiin usein. Samaan aikaan punamultamaalarit, kivikauden taiteilijat, maalasivat kallioseiniin hirviä, veneitä ja ihmishahmoja. Syyt miksi he tekivät työtään, olivat moninaisia. He kaikki uskoivat että maalaukset säilyisivät kauan. Teoksen tarina on monitasoinen seikkailu, joka käsittelee myös ihmissuhteita. Uskollisuuden ja rakkauden teemat käyvät koko Ukrin ja Leinikin ja heidän heimonsa kertomuksen lävitse. Inhimilliset tunteet ohjasivat jo 4000 vuotta sitten vahvasti ihmisten elämää ja toimintaa.

Jukka Komppa (s. 1958 Vaala) on jyväskyläläinen filosofian tohtori; hänen historian väitöskirjansa on Walter Frank ja taisteleva tiede: aseena Ranskan historia (1995). Komppa on toiminut kulttuuri-toimittajana sanomalehti Keskisuomalaisessa 1983-96. Paitsi kirjailija Komppa on (vakavalta harrastukseltaan) lauluntekijä. Hän on julkaissut teokset Vihan pidot (1997), Keijo Pollelan toinen tuleminen (1998), Ukri ja Leinikki (1999), Hitlereitä: Marmorikirjat: lyhyttä proosaa (2000), Minä olen (2001), Toimittajat (2003), Aukeilla hillasoilla (2005) ja Leningradin valloitus (2010) sekä on yhtenä kirjoittajana antologiassa Murha Paviljongissa ja muita juttuja kaupungin elämästä (2007).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 25 vrk 4 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 25 vrk 4 h 21 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.