Kuvaus

- menestykseen omistajalähtöisellä johtamisella

"EKONOMIA-SARJAN 200. KIRJA

On käynnistynyt omistajalähtöisen johtamis- ja hallituskulttuurin läpimurto. Säännöstelytalouden suojaverkon kadottua omistajat joutuvat kantamaan omistamisen riskit. Yrityksiä on jatkossa omistettava osaavammin ja johdettava omistajalähtöisemmin kuin aikaisemmin. Kehitystä on vauhdittanut myös suomalaisyritysten omistuksen kansainvälistyminen.

Omistajuudesta tulee eräs merkittävimmistä yrityksen menestystekijöistä. Tulevaisuudessa yritykset kilpailevatkin lojaaleista, pätevistä omistajista aivan kuten hyvistä asiakkaistakin. Yrityksen arvonnousun ja aktiivisen osinkopolitiikan merkitys korostuu ja johdon on käytettävä aikaa sijoittajasuhteiden hoitoon. Samalla yrityksen hallituksen merkitys omistajuuden ja johtamisen rajapintana kasvaa. Hallitustyöskentely ammattimaistuu, vastuu konkretisoituu ja hallituspalkkiot tulevat suoriteperusteisiksi. Kirjassa kerrotaan, kuinka yrityksiä omistetaan, hallitaan ja johdetaan menestyksellisesti uuden kulttuurin pelisäännöillä.

KTT Jyrki Veranen väitteli tohtoriksi vuonna 1987 aiheenaan omistajuus yrityksen menestystekijänä. Väitöskirja ennakoi omistajuuden merkityksen nousua. Tämä kirja on jatkokehittelyä väitöskirjan ajatuksille aikakautena, jolloin omistajuuden merkitys tunnustetaan jo laajalti."

EKONOMIA-sarja. Suomen Ekonomiliitto ja WSOY 1996, 1. painos. Kovakantinen.

 

Jonkin verran kulumaa kansipaperissa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
Sulkeutuu 67 vrk 6 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 67 vrk 6 h 51 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.