Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

k, Pekka Turunen: Salaisen sodan asiamies

Salaisen sodan asiamies : Mannerheim-ristin ritari Paavo Suoranta / Pekka Turunen
Ajatus, 2008 (Jyväskylä : Gummerus Kirjapaino). 4. painos
319 s., [16] kuvas. : kuv. ; 22 cm

ISBN: P9789512078066 / 978-951-20-7806-6 (nid.)

elämäkerrat - metsäteknikot - upseerit - Mannerheim-ristin ritarit - vakoilijat - vakoilu : tiedustelu : historia : Suomi : Neuvostoliitto - Stella Polaris -operaatio - kaukopartiot - jatkosota - asekätkentä - turvallisuuspolitiikka : poliittinen historia

Uudenveroinen pehmeäkantinen kirja. Ei merkintöjä tai taittuneita sivuja.

Katso suurempikokoinen lisäkuva takakannen kuvauksesta

Painoa noin 425 grammaa. Mahdollinen postitus halvimmillaan hyvin heikosti suojattuna isossa Helposti-kuoressa.
Salaisen sodan asiamies

Mannerheim-ristin ritari Paavo Suoranta


Nelikymmenluvun lopulta alkanut suomalaisten yhteistyö Naton tiedustelun kanssa on aiemmin leimattu yksittäisten miesten jopa maanpetolliseksi toiminnaksi.

Salaisen sodan asiamies kumoaa nämä väitteet. Mannerheim-ristin ritarin Paavo Suorannan elämästä kertovassa teoksessa Pekka Turunen osoittaa, että pääesikunta ja Rajavartiolaitoksen upseereita olivat Nato-toiminnassa mukana. "Suorannan ja muiden isänmaansa puolesta salaista sotaa käyneiden kunnia tulisikin palauttaa", Turunen toteaa. Suorannan tarina kietoutuu mielenkiintoisella tavalla Suomen kohtalonhetkiin.

Hän syntyi isänmaan aamunkoitteessa 1917, oli suojeluskunta-aktiivi, suoritti varusmiespalveluksen sotasankari Lauri Törnin kanssa ja oli talvisodassa kaukopartiomiehenä. Suoranta jatkoi välirauhan aikana partiointia siviilivaatteissa Kannaksella ja teki jatkosodassa lukuisia kaukopartiomatkoja. Hän osallistui asekätkentään sekä laskuvarjojen ja radioiden kuljetukseen Torniojoen yli. Turusen tutkimus tuo myös lisävaloa Stella Polaris -hankkeeseen.

Suoranta oli mukana myös Suezilla 1956 pääesikunnan miehenä. Hän jatkoi poliittista aktivismiaan aina 1970-1980-luvuille saakka.
POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskulut Suomeen -kohdassa on ilmoitettu kohteen HALVIN mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei esimerkiksi postikorttikohteiden kohdalla useinkaan ole se suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje-/pakettilähetykseksi, jolloin postitus SAATTAA TULLA HALVEMMAKSI. Lisätietoja alla mainitulla Postin HINNAT JA OHJEET -sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12,40 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 6.1.2018 19:45

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.