Kuvaus

Kahvikuppi Arabia vanha, korkeus on 6cm ja halkaisija suulta on 9cm. Korvake jne.. on ehjä, vaikkakin Arabia materiaali laatu ei ole mitenkään kehuttavaa.     Se on huokoista ja helposti särkyvää, et voi sitä verrata mitenkään Keski-Euroopan posliini astioihin, joiden posliinin kovuus ja usein myös ohuus on aivan selvästi korkeampaa laatutasoa. Mutta myös hintataso omassa kotimaassamme oli aikoinaan hyvin määräävä tekijä, korkealuokkainen  laatu posliini taloustavaroissa olisi maksanut liikaa.

Suomi oli köyhä maa ja laatu ja hintataso oli mukautettava siihen, millainen oli keskiverto kansalaisen ostovoima. Nyt se on noussut ja nousee vieläkin, vaikka  on päällä kaikenmaailman sanktioita Venäjälle ja siksi meidän elintaso ei nouse ja kehity vapaasti. Riskinä on myös jätti velkaantumiset ulkomaille kalliiden kauppojen kanssa.

A10NV408a Arabia kahvikuppi vanha käytetty, ehjä. Paino 136g Kohde on Hampurissa, Saksa

Kun vertaa kahvikuppeja keskenään, on usein ero siinä, on juomareunassa myös kirkas suojalakka glasuuri päällä, vai onko se kulunut tai ohut. Käyttöön ei saa ottaa kahvikuppia, minkä juomareuna on ilman glasuuria ja huokoinen posliini osuu suoraan suuhun/huuliin . Samoin jos posliini esineessä on hius halkeema, hylkää se pois käytöstä. Miksi? Koska hiushalkeemassa piileskelee usein paljon viruksia ja muita pikku juttuja, jotka voivat aiheuttaa ihmiselimistölle harmia. Myös kahvikupin reuna, mikä on ilman kirkasta glasuuria ja on huokoinen, on epähygieninen ja suosii viruspesäkkeitä.    Ole tarkka, kyse on terveydestä.  Usein Kauko-Idästä tulevat posliini kupit on halpoja, mutta niiden huulia vastaan tuleva mukin reuna on hieman karkea pintainen ja se on huono juttu se!  

Tilasin kerran erään erikoisen kupin USA:sta, tietämättä, että liki kaikki heidän markkinoilla oleva tavara on Aasia, Japan, Taiwan, Kiina, Korea, Vietnam, Intia , Pakistan alkuperää ja juuri tämä suunreuna oli karkea---kuppi piti lahjoittaa pois eteenpäin, ei kelvannut sitten millään  minun omaan käyttöön.

Arabia on melko halpaa....kalliit posliini esineet ovat Saksassa, usein puhutaan tuhansista Euroista, mm MEISSEN tehtaan kuulanheittäjä nainen figuuri on noin 30cm korkea ja maksaa noin 9000 euroa. Posliinin keräilijällä voi olla lasivitriini  kaapissaan helposti yli 100,000 euroa kiinni...vanha posliini maksaa ! Tavarassa on rahan arvo parenmin tallessa, kuin rahana, kaiken maailman talousihmiset tekevät vain velkaa ja heikentävät valuuttaamme. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 


Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 109 vrk 6 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

2,50 € Sulkeutuu 109 vrk 6 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.