Kuvaus

Kaino Tuokko: Pataljoona sodassa 1941-1944

JR 56:n ja JR 60:n Kilta 2002, kovakantinen, 333 sivua, kirjaa painettu 1900 kpl, joista 100 kpl numeroitu (myynnissä oleva ei ole numeroitu), kansiaukeamilla kartat

Kirja kertoo yhden jatkosodan reserviläispataljoonan sotatiestä 1941-1944. Pataljoona oli huono-onninen, kun se joutui rykmenttinsä osana yrittämään Suojärven valtausta. Suojärven omistaminen oli neuvostoarmeijalle strategisesti elintärkeä, siksi se puolusti sitä sinnikkäästi. Suojärvi jäi valtaamatta, vaikka saksalaispataljoonatkin tykistöineen olivat taisteluissa mukana.
JR 56 kärsi sellaiset tappiot, jotka vaikuttivat heikentävästi rykmentin sotatoimiin koko hyökkäyssyksyn ajan. Komppanioista suurimmat tappiot kärsi yhtenä hyökkäyspäivänä Eerolan 5.komppania. Rykmentistä ei ollut sankaritekoihin.
Asemasodan ajan uusiutunut Motti-Matin rykmentti vartioi tukikohtiaan Maaselän kannaksella muiden tapaan. Kesällä 1944 rykmentti palasi tutuille Kollaan taistelutanterille puolustamaan Loimolaa, joka Stalinin käsityksen mukaan oli avainpaikka. Stalin sanoi sotapäällikölleen Meretskoville, kun valtaatte Loimolan niin Suomen itäarmeija on lyöty. JR 56 yhdessä Tuntemattoman sotilaan JR 8:n ja JR 9:n kanssa eivät luovuttaneet Loimolaa. JR 56:n tappiot olivat vuoden 1941 Kollaan luokkaa.

 
 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

25 €
tai
Sulkeutuu 108 vrk 11 h 22 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

25 € Sulkeutuu 108 vrk 11 h 22 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.