Kuvaus

Peter Watson: Kaksoset

  • WSOY, 1982
  • Sidottu, 251 sivua, mustavalkoiset kuvat
  • Hyväkuntoinen kirja kansipapereineen

Identtiset kaksoset ovat perinnöllisyystieteilijän arvomateriaalia ja varsinaisia aarteita ovat eri ympäristöissä kasvaneet perintötekijöiltään samanlaiset kaksoset. Tällaisia "luonnonlaboratorioita" on maailmassa löydetty kuusitoista.


Tutkittujen kaksosparien elämänkaarissa on havaittu hämmentäviä yhtäläisyyksiä. Toisistaan tietämättä kaksospuolet hakeutuvat samantapaisiin ammatteihin,rakastuvat samantapaisiin tai samannimisisiin, avioituvat,eroavat ja saavat lapsia likimain samoihin aikoihin,ajelevat samanmerkkisillä autoilla ja pitävät samantyyppisiä asusteita. Telepatiaa, astrologiaa, maagista yhteisyyttä vai silkkaa sattumaa?


Tätä tutkiessaan kirjan tekijä, englantilainen sosiaalipsykologi, psykologi ja toimittaja Peter Watson päätyy oletukseen,
että elämämme yksittäiset vaiheet olisivat kuviteltua enemmän geneettisten tekijöiden säätelemiä, antaen samalla oman näkökulmansa perimän ja ympäristön vuorovaikutussuhteita koskevaan keskusteluun.

 

hakusanat: perintötekijät perinnöllisyys psykologia kaksonen lääketide ja terveys tiede geenit genetiikka geneettiset tekijät jotka ohjaavat elämänvalintoja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

0,50 €
tai
Sulkeutuu 74 vrk 2 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,50 € Sulkeutuu 74 vrk 2 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.