Kuvaus

Kalenteritytöt  -  DVD

 

Chris (Helen Mirren) ja Annie (Julie Walters) ovat keski-ikäiset ystävättäret, jotka elävät rauhallista elämää Yorkshiren pikkukaupungissa. He kuuluvat paikalliseen hyväntekeväisyyttä harjoittavaan naisyhdistykseen, jonka kokouksissa yleensä kuunnellaan tylsiä esitelmiä broccolista ja kudonnaisista.

Kun Annien mies kuolee leukemiaan, päättävät naiset lahjoittaa vuotuisen hyväntekeväisyyskalenterin tulot tällä kertaa paikalliselle sairaalalle. Mutta perinteisten kirkkoja ja maisemia esittävien kuvien sijaan päättää Chris tänä vuonna kokeilla jotain erilaista. Jokainen kuukausi kuvaisi yhtä yhdistyksen naisista kodin askareissa, leipomassa, hilloamassa tai hoitamassa kukkia – mutta ilman vaatteita! Nakukalenteri on idea, jota kaikkien yhdistyksen sisällä ei ole helppo hyväksyä…

Kalenteritytöt (Calendar Girls) perustuu todellisiin tapahtumiin, ja tavallisista yorkshireläisistä naisista tuli hyväntekeväisyyskalenterinsa ansiosta kuuluisuuksia Atlantin molemmin puolin. Kalenterin tuotto leukemiajärjestölle oli yli puoli miljoonaa puntaa. Elokuva on koskettava ja hauska tarina ystävyydestä ja päättäväisyydestä. Chrisin ja Annien rooleissa ovat Helen Mirren (Gosford Park, Prime Suspect) ja Julie Walters (Harry Potter – elokuvat, Billy Elliot).

 

Ohjaus: Nigel Cole

Pääosissa: Helen Mirren, Julie Walters, Linda Bassett, Annette Crosbie

Käsikirjoitus: Juliette Towhidi, Tim Firth

Alkuperäinen nimi: Calendar Girls

 

Valmistumisvuosi: 2003

 

Kesto:
104 min

Tekstitys:
Suomi, Ruotsi

R2

K-3

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7,98 €
Sulkeutuu 112 vrk 12 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,98 € Sulkeutuu 112 vrk 12 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.