Kuvaus

Kuvan siisti pokkari

 

Lauri Törni on legenda. Viipurilaisesta eläinrakkaasta pikkupojasta kasvoi sotasankari ja kovanyrkkinen upseeri, Osasto Törnin peloton johtaja. Venäläiset lupasivat hänen päästään kolme miljoonaa markkaa, suomalaiset palkitsivat Mannerheim-ristillä. Sodan jälkeen Valtiollisen poliisin vainoama mies matkasi Yhdysvaltoihin, jossa Lauri Törnistä tuli Larry Thorne.

Erikoisjoukkojen karismaattinen upseeri kiipeili vuorilla, hyppäsi laskuvarjolla, ajoi kilpaa urheiluautollaan ja teki pelastusoperaation Iranissa. Thornea epäiltiin kommunistiagentiksi ja CIA halusi värvätä miehen. Mysteeristä tuli täydellinen, kun Thorne katosi helikopterilennolla Vietnamin sodan salaisessa tehtävässä vuonna 1965. Yli kolme vuosikymmentä myöhemmin suomalais-amerikkalainen retkikunta paikansi ja tutki onnettomuuspaikan korkealla vuoren laella, ja viimein vuonna 2003 Törni haudattiin sotilaallisin kunnianosoituksin Arlingtoniin.

Kari Kallonen ja Petri Sarjanen ovat seuranneet jälkiä viidakossa, tutkineet arkistoja niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. He antavat puheenvuoron omaisille, Törnin jääkäreille sekä vihreille bareteille. Mukana on salaisia raportteja, viesti kuolleelta rakastetulta, ainutlaatuinen kartta viimeisestä lennosta sekä harvinaista kuvamateriaalia.

Nyt taskukirjana saatavana oleva täydellisin Törnistä kirjoitettu teos on uskomaton elämäkerta ja vauhdikas kolmelle mantereelle sijoittuva seikkailukertomus, joka palaa viimeisissä luvuissaan viidakon sumuisille vuorille.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8,90 €
Sulkeutuu 72 vrk 20 h 40 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8,90 € Sulkeutuu 72 vrk 20 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.