Kuvaus

Kamera on hyvin vanha saksalainen valmiste 1926 luvulta ja merkki on Zeiss Ikon, heidän kenttä valokuvaajan matkamalli. Valokuvaaja ei saanut tietenkään aina työskennellä omassa Foto Studio olosuhteissa, vaan tuli kutsuja juhliin ja mahdollisiin vierailuihin jne.. Oli tarvetta kehittää myös ns. kompakti matkakamera pakkaus. 

Se käsittää nahasta valmistetun laukun, mitat ovat 33 x 19 cm , paksuus 6,5cm. Kaksi metallista lukkosalpaa, kantokahva ja jopa siirtokuva " Beezee". Vain aito nahka oli tuohon aikaan mahdollista. Kulumaa ja laukku on hieman kärsinyt, pitkä ja hyvin vaarallinen elämä on laukulla jo takanapäin. 

Kamera on liukuseinällä varustettu paljekamera ja se on oudossa varasto rasvassa, siksi kai hyvin säilynytkin.

Liukukiskon toinen pyölletty ruuvi on irti, mutta vaikuttaa aivan ehjältä. Kun kamera on taitettu kasaan, ovat mitat 15,5 x 11 cm, paksuus 5cm. Hyvä on, että jopa original takaseinä on paikoillaan, siinä taittuva kuvaluukku. Kameran kylkeen on kauppias ruuvannut jopa oman liikkeensä mainoksen, myyjäliike oli Leipzig kaupungissa ja ei vielä tunnettu eri kaupunkien suuntanumeroita, oli keskusneitiä käytössä. Silloin oli aikaa liikkeessä ruuvata jokaiseen liikkeen kameraan oma pieni kilpi kiinni--kameran osto oli perheen juhlahetki !

Liuku takaseiniä on 7 kpl, kaikki original Zeiss Ikon ja jo pelkästään niiden arvo on usein markkinoilla 10.-  kpl. Pelkät osat laukussa ovat arvoltaan yli 120 euroa, ilman kameraa jo !

Liu´ut ovat mallinumeroa 665/7  koko 15 x 10 cm. Yksi metallisabluuna puolikuvalla. Siinä jälleen myymälän "Beezee" siirtokuva kiinni. Vielä yksi varsinainen kasetti takaseinä, sekin original.

1 kpl vuoden 1921 Lios valoherkkyysmittari ( ei kemiallisia papereita, ei sähköä) ja oli aikanaan hyvä ja nerokas, nämä yksinään maksavat noin 50.- kpl. Uudemmassa versiossa on jo tekstiä Made in Germany, tässä ei vielä ole sitä. Tämä on se arvokkaampi ja halutumpi kameramalli, vanha vanha  !

1kpl musta huppukangas valokuvaajalle, koko on 75 x 53 cm ja siinä on yksi "nipsu" ja kahdessa alinmaisessa kulmassa ovat lyijypainot sisällä, jottei esim. tuulenpuuska lennätä kuvaushetkellä kangasta ylös.

Olen nähnyt paljon käytettyjä kameroita, mutta vain yhden kerran aikaisemmin  olen nähnyt vapailla markkinoilla pakettia myynnissä, missä olisi myös tämä alkuperäinen musta kangas mukana, harvinaista. Usein homehtunut ja  heitetty vuosien aikana jo menemään.  Pari suodatinta vielä mukana jne..

CA12JN301a Kamera matkamallia Zeiss Ikon ja hieno pakkaus , museo luokkaa ja markkina arvo olisi useassa paikassa (Pariisi 500.- euroa, Brysseli, joka on  toinen ryöstöhinta paikka, ehkä 400.- eur) Kohde on Hampurissa, Saksa museo tavaraa. Valmistus on tapahtunut arvioilta vuonna 1926---1928 ja ikää on kameralla nyt 90.....92 vuotta ja nämä katoavat keräilijöiden kammioihin...niitä ei liiku markkinoilla kauaa !

Pyydä lisäkuvia, paino n. 2,7kg 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
 

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 32 vrk 2 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

229 € Sulkeutuu 32 vrk 2 h 8 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.