Kuvaus

KANSAKUNNAN OLOHUONE

Unohtakaa Nokia ja innovaatiotalous! Tuomaristo vaatii täten, että tätä elokuvaa käytetään jatkossa Suomi-brändin pääasiallisena markkinointivälineenä." – Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun jury


Kansakunnan olohuone on vuoden 2009 Helsingin DocPoint Festivaalin avannut yleisön suosikki, Tampereen elokuvajuhlilla kiitosta saanut ja useilla kansainvälisillä festivaaleilla nähty koskettava ja ajatuksia herättävä dokumenttielokuva. Kansakunnan olohuone -elokuvassa paikoillaan pysyvä kamera tallentaa tavallistensuomalaisten elämää heidän olohuoneisssaan. Tarinat koskettavat muutosta, yksinäisyyttä, vastuuta ja ajan vääjäämätöntä kulkua. Elokuvan henkilögallerian kautta nousevat esille niin uusi elämä tässä ja nyt kuin jo pikku hiljaa elettykin elämä. Ihmiskohtalot otetaan vastaan sellaisina kuin ne ainutkertaisuudessaan ovat ? kaikessa tragikoomisuudessaan tai traagisuudessaan.

Elokuvassa kamera kiertää vuoronperään kuvattavien ihmisten olohuoneissa ja seuraa heidän elämäänsä tässä ja nyt tai kuuntelee heidän tarinointiaan sydäntä lähellä olevista asioista. Kamera poistuu seuraavaan olohuoneeseen vain palatakseen viemään kertomusta ja henkilötarinaa eteenpäin.

Pohjoissuomalainen Tero on aikamiespoika, joka saattaa tyttöystävänsä siunattuun tilaan. "Jos suoraan sanotaan niin vittu mua pelottaa saatana", Tero toteaa ilouutisen kuullessaan.

Jaana on puolestaan juuri päässyt pois sairaalahoidosta ja palaa kotiin miesystävänsä on puolestaan juuri päässyt pois sairaalahoidosta ja palaa kotiin miesystävänsä Maunon luo. Elokuva seuraa Jaanan rajujakin purkauksia Maunon puhellessa kameralle ja puolisolleen rauhallisesti niitä näitä.

Muita dokumentin ja oman elämänsä sankareita ovat muuttoasian kanssa painiva vanhempi pariskunta Erkki ja Ritva, eläkkeelle jäänyt yksinäinen pappi Jalle, kaupungilla tavattu katulaulaja Arvi sekä filosofoiva sodankyläläinen Teuvo.


74MIN
+ LISÄMATERIAALI 12MIN
2009

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3 €
Sulkeutuu 69 vrk 9 h 13 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 69 vrk 9 h 13 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.