Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

DVD-levyt ovat taskumallisessa pahvikotelossa, uusia.
 

 

1. KÄPY SELÄN ALLA. Ohjaus Mikko Niskanen. 1966 Jörn Donner Productions. DVD pahvikotelossa, uusi. K15. Kesto: 1 h 24 min. Kieli: Suomi. Tekstitys: ruotsi, englanti.

Mikko Niskasen ohjaama 'Käpy selän alla' (1966) on edelleen yksi suomalaisen elokuvan suurimmista yleisömenestyksistä, joka muistetaan myös nuorten näyttelijöiden - Kirsti Wallasvaara, Kristiina Halkola, Pekka Autiovuori ja Eero Melasniemi - hienoista roolisuorituksista. Elokuva voitti kuusi vuoden seitsemästä Jussi-patsaasta. Lisäksi ohjaaja Mikko Niskanen ja leikkaaja Juho Gartz palkittiin henkilökohtaisella valtion elokuvataiteilijapalkinnolla. Kaupunkilaisnuoret Riitta, Santtu, Leena ja Timppa lähtevät maalle lomanviettoon ja leiriytyvät telttoihin järven rannalle. Juro ja vetelehtivä Santtu kyllästyy pian ja haluaa takaisin kaupunkiin, mutta huumorintajuinen ja hyväntuulinen Timppa pelastaa monta tilannetta. Tapahtumat kulminoituvat öisellä tanssilavalla kun kätketty mustasukkaisuus ja todelliset tunteet nostavat päätään. “Nuoruus on kuulemma elämän parasta aikaa, miten helvetin vaikeaa se on sitten vanhana?” jää Timppa ihmettelemään.

”… kuva, musiikki, ihmiset ja miljöö yhdistyvät elimelliseksi elokuvaksi - modernisti ja silti supisuomalaisesti… Siinä juuri on Mikko Niskasen suuri ansio.” - Paula Talaskivi, Helsingin Sanomat

 

2. MUSTAA VALKOISELLA. Suomi 1968. K15. Värielokuva. Kieli: suomi. Tekstitys: ruotsi, englanti. Kesto 1 h 32 min. Uusi DVD-levy taskumallisessa pahvikotelossa.

Mustaa valkoisella (1984) -elokuvaa luonnehdittiin Jörn Donnerin toistaiseksi parhaaksi elokuvaksi. Juha Holm (Jörn Donner) on suuren yhtiön menestyvä myyntipäällikkö vastuualueenaan jääkaapit. Rivitalossa odottaa kaksi lasta ja vaimo, diplomiekonomi Anja (Liisamaija Laaksonen), joka omistautuu kodinhoidolle. Heidät esitellään aikakauslehdessä keskiluokan malliperheenä kaksine autoineen ja kodinkoneineen. Vaan kuinka käy idyllin Juhan iskiessä silmänsä toimistossa työskenteleään Mariaan (Kristiina Halkola). Yhden yön seikkailuna alkanut ristiriitainen suhde mutkistuu, kun Maria valitaan uuden mainoskampanjan "jääkaappitytöksi". Menestyksen makuun päässyt tyttö haluaa itsenäistyä, mutta mustasukkainen Juha rämpii edelleen valheiden ja turhien lupausten suossa. Jörn Donnerin ohjaus palkittiin Jussilla. Lisäksi elokuva sai useita muita osapalkintoja.

"Mustaa valkoisella tarjoaakin hauskuutensa ohessa lähes sosiologisen todistusvoimaista ajankuvaa. Donnerin voi sanoa olevan valaisevasti ajan hermolla." - Kansan Uutiset

 

3. DIRTY STORY. Suomi / Ruotsi / Länsi-Saksa 1984. Värielokuva. Kieli: ruotsi. Tekstitys: suomi, englanti. Kesto 1 h 35 min. Uusi DVD-levy taskumallisessa pahvikotelossa.

Dirty Story (1984) -elokuvan Jörn Donner tuotti ja käsikirjoitti oman Gabriels dag (1984; suom. Itsenäisyyspäivä 1984) -romaaninsa pohjalta. Sen tapahtumat siirrettiin alkuperäisromaaniin verrattuna lähes kolme vuosikymmentä eteenpäin, vuodesta 1956 vuoteen 1984. Elokuva on kuvaus pankki- ja yrityskeinotteluista 1980-luvun kiihkeän talouskasvun aikana. Tapahtumien keskushenkilö on toimitusjohtaja Gabriel Berggren (Erland Josephson), joka sattumalta löytää yhtiön johtokunnan puheenjohtajan, vuorineuvos Andersin kuolleena työpöytänsä äärestä. Kuolemansyyn selvittämiseksi poliisi vaatii vainajalle ruumiinavausta ja kuulustelee varapuheenjohtaja Lönnqvistiä, joka oli Andersin seurassa tämän kuolinyönä. Poliisi saa selville, että vuorineuvos oli muuttanut testamenttinsa Gabrielin hyväksi. Oli Gabrien siitä tietoinen? Lisäksi paljastuu, että yksityisetsivä oli jo palkattu seuraamaan Lönnqvistin hämäriä liiketoimia. Yrittäessään puolustaa asemaansa Gabriel ajautuu syviin ristiriitoihin firman johtokunnan kanssa - ja johtokunta tekee kaikkensa päästäkseen eroon hänestä. Elokuvan pääosaa esittää parhaiten Ingmar Bergmanin elokuvista tunnettu Erland Josephson. Rikas ja elämäänsä jossain määrin kyllästynyt liikemiehes saa uutta puhtia tavattuaan nuoren naisen, jota esittävä Charlotta Larsson on todellisuudessa Josephsonin tytär. Muissa rooleissa nähdään mm. suomalaiset Lilga Kovanko, Nils Brandt, Åke Lindman ja Lasse Pöysti.

"... viimeistelty, eheä ja tyylikäs. Ruotsalainen Erland Josephson esittää Gabrielia tavalla, jota on pakko pitää täydellisenä." - Helena Ylänen, Helsingin Sanomat

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 113 vrk 18 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 113 vrk 18 h 35 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.