Kuvaus

Myynnissä kuvan kirja Karin Ehrnrooth: Isäni oli nuori sotilas, Min fader var en ung soldat, Gummerus Ajatus Kirjat 3. painos 2009.

Laiturilla auringonpaisteessa istuu ruskettunut vanhempi mies. Kesätuuli leikkii hänen kasvoillaan, kun hän katsoo kohti Vapparinselkää. Hänen jalkansa ovat arpiset, arvet ovat kirkkaita ja ne kiiltävät auringossa. Arvet ovat vanhoja, mutta niitä on paljon ja ne ovat suuria. Ihon alla on siellä täällä pieniä sinisenmustia pilkkuja kranaatinsirpaleista.

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth tuli tutuksi niin nuorille kuin vanhoillekin suomalaisille sotasankarina ja yleväsanaisena juhlapuhujana. Mutta millainen hän oli ihmisenä, univormun ja mitalien takana?

Isäni oli nuori sotilas kertoo tyttären Karin Ehrnroothin sanoin ja valokuvin, millainen Adolf Ehrnrooth oli julkisuuden ulkopuolella ja millainen suhde isän ja tyttären välillä oli.

Adolf Ehrnrooth jäi eläkkeelle sotilasuraltaan Karin Ehrnroothin ollessa vielä pikkutyttö. Isän ja tyttären välille mahtui paljon kauniita ja hauskoja hetkiä, mutta myös erimielisyyksiä ja toraa. Taideopinnot veivät Karin Ehrnroothin suurkaupunkiin Hampuriin ja sen pasifistisiin opiskelijapiireihin, mikä kasvatti sodan kokeneen kenraalin ja tyttären välimatkaa. Mutta yhteys säilyi kaikkina aikoina, minkä todistavat lukuisat kirjeet, kortit ja valokuvat, jotka matkasivat Itämeren poikki yli kahden vuosikymmenen ajan.

Karin Ehrnrooth (s.1960) on opiskellut muun muassa Hampurin kuvataideakatemiassa (Hochschule Fur Bildende Kunste). Hänet tunnetaan piirtäjänä, valokuvaajana ja korutaiteilijana. Hän asuu Turussa.

På badbryggan sitter en brunbränd äldre man i solskenet med sommarvinden i ansiktet och blicken riktad ut mot Vapparn. Hans ben är ärriga. Årren är blanka och de glänser i solen. Det är gamla ärr, det syns, men det finns många och de är så stora. Under huden finns ställvis mycket små svartblå prickar av granatskärvor.

Generalen av infanteriet Adolf Ehrnrooth blev bekant för både unga och äldre finländare son krigshjälte och högstämd festtalare. Men hurdan var han som människa, bakom uniformen och medaljerna?

Min far var en ung soldat berättar med dottern Karin Ehrnroohts ord och fotografier om Adolf Ehrnrooth som privatperson och om förhållandet mellan far och dotter.

Adolf Ehrnrooth gick i pension från sin militära karriär då Karin Ehrnrooth var en liten flicka. Fadern och dottern upplevde många vackra och glada stunder, men även kontroverser och dispyter. Karin Ehrnrooths konststudier förde henne till storstaden Hamburg och dess pacifistiska studentkretsar, vilket vidgade avståndet mellan henne och generalen som genomlevt kriget. Men kontakten bibehölls alltid - härom vittnar otaliga brev, kort och fotografier som skickades över Åstersjön under mer än två decennier.

Karin Ehrnroot (född 1960) har studerat bland annat på konstakademin i Hamburg (Hochschule fur Bildende Kunste). Hon är känd som tecknare, fotograf och smyckekonstnär. Hon bor i Åbo.

Kannen suunnittelu / Pärmdesign Arja Karhumaa
Kannen kuva / Pärmbild SA-kuva.

Uusi ja lukematon, 256 sivuinen kovakantinen kirja.

Postimaksu huutajalle tai nouto.

Katso myös muut kohteeni, joissa on myynnissä sotahistoria sekä erä aiheisia ym. kirjoja, lehtiä, dvd elokuvia, cd levyjä, vaatteita, astioita, postikortteja ym. kodin tavaraa, jos sattuisit löytämään muutakin huudettavaa!

Yhdistelen kohteita ostajalle edullisimmalla lähetystavalla. Postitan myös Huutopakettina aina voimassa olevaan hintaan!
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

12 €
tai
Sulkeutuu 16 vrk 20 h 31 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 16 vrk 20 h 31 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.