Kuvaus

Kätilö  -  Blu-ray

 

Kätilö on rakkauselokuva, joka on asetettu erityisiin Lapin sodan historiallisiin kehyksiin. Moraalinen ja humaaninen asetelma on poikkeuksellisen vahva, sillä rakkaustarinaan siivilöityy niin natsi ideologiaa kuin sotavankien epäinhimillistä kohteluakin.

Elokuva tematisoi nimihenkilön kokemaa niin vahvaa rakkautta, että moraalin ja omantunnon käskyt ja kuiskaukset sivuutetaan. Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena rakastuu saksalais suomalaiseen SS-upseeriin Johannes Angelhurstiin, jolle nainen on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima.

Tarinan tapahtumat paikantuvat lähinnä Petsamon Parkkinaan, Titovkan vankileirille sekä niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää. Elokuvassa tulevat esiin historiankirjoista tutut Operaatio 1005, vangeilla tehdyt kokeet ja vankileirin käytännöt.

Johanneksen henkilöhistorian kautta avataan myös näkymää syyllisyyden raastaman sotilaan sieluun. Kaikki keskushenkilöt kamppailevatkin omalla tavallaan menneisyyden kanssa. Rakastamalla väkevästi ei historiaa voi poistaa, ei edes unohtaa; mutta lopulta hyvyys voittaa pahan.

 

Julkaisuvuosi
2015

Ohjaus
Antti Jokinen

Käsikirjoitus
Antti Jokinen
Katja Kettu

Näyttelijät
Krista Kosonen
Tommi Korpela
Lauri Tilkanen
Mindaugas Papinigis
Johannes Brotherus
Pirkka-Pekka Petelius
Elina Knihtilä
Andrius Ziurauskas
Marius Repsys
Leea Klemola
Ausra Giedraityte
Seppo Pääkkönen

 

Kesto:  119 min

Tekstitys:  suomi, ruotsi, englanti

 

K-16

Aluekoodi:  B

Suomi julkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 113 vrk 7 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,80 € Sulkeutuu 113 vrk 7 h 41 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.