Kuvaus

Kaulakoru, kaulanauha, pitsiakaatti, jade, krysokolla, jaspis

Soikeat pitsiakaatit, tumman turkoosinväriset pyöreät jadehelmet, pyöreät beiget jaspikset ja kuutiomaiset krysokollat. Hopeanväriset välipalat. Pujotettu koruvaijeriin. Hopean värinen riimulukko (toggle). Metalliosat ovat nikkelittömiä. Pituus 54 cm. paino 31 g.
HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki.
Saat jokaisen korun organzapussissa huutohintaan. Lisähintaan 20c saat silkkipussin tai 50c-1€ korurasian. Silkkipussien ja korurasioiden mallit ja hinnat linkissä: http://www.youtube.com/watch?v=1THOny7Lvk0&feature=youtube_gdata

Akaatti (engl. agate) kuuluu kvartsimineraaleihin. Se on tuliperäinen mineraali ja syntytapansa vuoksi usein raidallista. Se saattaa esiintyä ns. geodeina eli ontelomaisina kiteytyminä, joiden sisällä voi olla muita kvatsimuunnoksia kuten vuorikiteitä, savukvartsia tai ametistia. Korukivinä käytetään erilaisia raidallisia, kirjavia ja värillisiä akaatteja. Hiotun akaatin pinta on vahakiiltoinen, ja se on suhteellisen kova (kovuus Mohsin asteikolla 6,5-7). Horoskooppikivenä akaatti on vaa'an sekä toukokuussa syntyneiden onnenkivi.

Jadeksi (engl. jade) kutsutaan kahta eri mineraalia: nefriittiä ja jadeittia. Nämä ovat ulkonäöltään ja rakenteeltaan varsin samanlaisia, tiiviitä ja sitkeitä kiviä, joita on ollut helppo työstää mm. koruiksi ja koriste-esineiksi. Jade on läpikuultavaa tai läpinäkymätöntä, massamaista kiveä. Jadeiitti on lasikiiltoista ja hieman kovempaa (kovuus Mohsin asteikolla 7) kuin nefriitti (kovuus Mohsin asteikolla 6,5), joka on enemmän rasvakiiltoista. Jaden värisävyt ovat valkoinen, vihreä, ruskea, violetti, punainen, oranssi ja musta. Jadea voidaan myös värjätä. Horoskooppikivenä jade mainitaan oinaan, härän, neitsyen ja vaa'an onnenkiveksi.

Krysokolla (engl. chrysocolla) on kuparipitoinen silikaattimineraali. Sen väri on sinisen ja vihreän sävyjä. Kiilto on lasikiiltoinen tai matta ja sen kovuus Mohsin asteikolla on 2,5-3,5. Jos mineraalin silikaattipitoisuus on suuri, kovuus voi olla jopa 7. Pehmeydestään huolimatta krysokollaa käytetään korukivenä kauniin värinsä vuoksi.

Jaspis (engl. jasper) on monimuotoinen ryhmä kalsedonimuunnoksia. Jaspis on läpinäkymätöntä kiveä, jota käytetään koruihin ja koriste-esineisiin. Sana ”jasper” on alkuperältään vanhaa ranskaa ja tarkoittaa täplikästä tai pilkullista kiveä. Jaspis voi olla lähes minkä väristä tahansa. Jaspiskiviä on nimetty niiden löytöpaikan mukaan (Bruneau, Lahontan) tai nimi voi kuvata kiven ulkonäköä (dalmatianjaspis, seeprajaspis, maisemajaspis). Japis on rasvakiiltoista tai himmeää ja suhteellisen kovaa kiveä (kovuus Mohsin asteikolla 6,5-7). Horoskooppikivenä jaspikset tunnetaan oinaan ja lokakuussa syntyneiden onnenkivenä.

Katso myös muut tuotteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 46 vrk 17 h 15 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

17 € Sulkeutuu 46 vrk 17 h 15 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
28.11. klo 14:58

Hei,
Onko täällä se jade värjätty?
T, Regina

28.11. klo 16:46

Jadet ovat todennäköisesti värjättyjä. Jaden luonnollinen väri on tavallisesti kellertävän vihreä tai ruskehtava tai jotain siltä väliltä. Värjäys on kyllä kestävä. Ei irtoa veteen eikä haalistu ajan kanssa.