Kuvaus

Kuvien kirja myytävänä kuvien mukaisessa kunnossa. Mitään repaleita ei ole, mutta kansissa on pientä ajan tuomaa kulumaa ja jälkeä. Iso kirja, varmaan yli kilon painoinen teos.

Tuomi Elmgren-Heinonen oli laulaja, menestyvä nuorisokirjailija ja Uuden Suomen toimittaja. Tutkijankykynsä hän osoitti vuonna 1938 ilmestyneessä Toivo Kuulan elämäkerrassa. Toisen maailmansodan jälkeen hänestä tuli maan tunnetuin tapakulttuurin tuntija ja opettaja. Hänen 1954 ilmestynyt laaja, hakuteostyyppinen oppaansa Käytöksen kultainen kirja oli menestys, josta otettiin useita painoksia.

Lopullisesti suuren yleisön tietoisuuteen Tuomi Elmgren-Heinonen tuli vuonna 1954, jolloin hän julkaisi Käytöksen kultaisen kirjan. Se on laaja tapakulttuuria ja sen historiaa käsittelevä teos, josta tuli seitsemään painokseen yltänyt suurmenestys. Käytöksen kultainen kirja ilmestyi aikana, jolloin talvi- ja jatkosodan jälkeen eristyksissä ollut Suomi oli avautumassa länteen Yhdistyneiden kansakuntien ja Pohjoismaiden neuvoston jäsenmaana. Silloin suomalaisilla oli tarve tutustua länsimaiseen tapakulttuuriin. Tuomi Elmgren-Heinosen sanoma suomalaisille oli, että hyvät tavat perustuvat aina toisen ihmisen kohteliaaseen huomioonottamiseen. Hän tarjosi laajan asiantuntemuksensa yleiseen käyttöön pitämällä lukuisia luentoja ja toimimalla Suomen teatterikorkeakoulun historiallisten tyylitapojen opettajana. Aviopuolison, taidemaalari Aarre Heinosen mukaan perhe eli pitkään Käytöksen kultaisen kirjan tekijänpalkkiolla, ja hän saattoi keskittyä maalaamiseen.

Kersti Bergroth opasti Tuomi Elmgren-Heinosen jo 1930-luvulla Rudolf Steinerin antroposofiseen ajatteluun, johon tämä myös myöhemmässä elämässään nojautui. Elmgren-Heinosen vuonna 1978 ilmestynyt teos Suhteemme vainajiin kertoo hänen ajatuksistaan perimmäisistä kysymyksistä ja on lohduttanut lukijoita näiden surutyössä.

Molemmat tyttäret ovat jatkaneet vanhempiensa taiteellista työtä. Vanhempi tytär Marja Suna on tunnettu muotitaitelija, jonka suunnittelemat vaatteet ovat edistäneet muun muassa Marimekon menestystä. Nuorempi tytär Pilvi Boesen on sellisti.

  • Teos: Käytöksen kultainen kirja
  • Tekijä: Tuomi Elmgren-Heinonen
  • Julkaisuvuosi: 1955
  • Sivumäärä: 625 (1)
  • Painos: 2. painos
  • Kunto: K3+ (hyvä+)
  • Sidonta/painoasu: nahkaselkä, kovakantinen
  • Kieli: suomi


Hakusanat: käytös käytösoppi käytöskirja käyttäytyminen hyvä kirjallisuus psykologian kasvatusoppi kasvatus elämäntaito elämäntaitoa opettava teos opus nahkaselkäinen 50-luvulta 50-luvun 50-luku 1950-luku elmgren heinonen psykologinen psykologiaa käyttäytymisoppi opetus käyttäytymisen tapakulttuuri tapahistoria länsimainen tavat tapa kulttuuri historia länsimaisesta kulttuurista kertova tapaoppi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7,90 €
tai
Sulkeutuu 68 vrk 10 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7,90 € Sulkeutuu 68 vrk 10 h 58 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.