Kuvaus

Valmistaudutko itsenäisyyspäivän viettoon iskemällä kuohuvat kylmään ja kutsumalla iloisen joukon ystäviä kokoon? Lähdetkö vastaanottamaan uutta vuotta hilpeässä seurassa raketteja ampuen? Joka kodin perusteoksen Käytöksen kultaisen kirjan mukaan käytöksesi olisi pöyristyttävän huonoa.

"Missään tapauksessa ei ole sopivaa meluta kaduilla, huutaa ja laulaa loilottaa. Suomalaisen ilo on toisenlaista kuin eteläisten maiden kansojen, älkäämme siis yrittäkö matkia ulkomaalaisten ilonpitoa, jota näemme elokuvissa."

Käytöksen kultainen kirja, paksu kultakirjaimin koristettu teos, komeili vielä omassa nuoruudessani melkein joka perheen kirjahyllyssä, siinä perheraamatun vieressä. Paikkakin oli perusteltu, sillä usein hääpari sai molemmat naimisiin mennessään. Moneen kotiin ei sitten paljoa muuta kirjallisuutta hankitukaan. Vuonna 1954 julkaistu Käytöksen kultainen kirja ei puolla ilakoivaa tai nautiskelevaa otetta loppuvuoden juhlakauteen. Eikä oikeastaan mihinkään muuhunkaan juhlaan. Kirjasta on otettu kaikkiaan seitsemän painosta, viimeisin vuonna 1969.

 Erittäin siisti teos, 626 sivua. Postikulu 6 e lisätään hintaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4,90 €
Sulkeutuu 37 vrk 1 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,90 € Sulkeutuu 37 vrk 1 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.