Kuvaus

Muutospaineitten sirpaloittamassa maailmassamme monet uupuvat toiset työtaakkansa, toiset työttömyytensä äärelle. Päinvastoin kuin useimmat ajattelevat elämässä ja työssä jaksamisessa ei kuitenkaan ole ensisijaisesti kysymys tekemistemme ja velvollisuuksiemme määrästä vaan tunteistamme.

Tunteet auttavat jaksamaan tai aiheuttavat uupumuksen, mutta miten hallita tunteitamme. Keijo Tahkokallio vertaa elämää ämpärilliseen perunoita. Hän, joka pyrkii kuorimaan koko ämpärillisen, saa vaivakseen ämpörillisen ahdistusta, kun taas hän joka ottaa kuorittavakseen vain yhden perunan kerrallaan, selviyty tehtävästä helposti.

Tunnekyvyt ovat kykyjen kykyjä. Vasta niiden hallinta avaa mahdollisudet muiden kykyjen harjoittamiseen. Myös ihmisten välinen kanssakäyminen ja yhteistyö on sidottu tunteisiin,. Tunteet ovat kuin silta ihmisten välillä. Kun silta on kunnossa, yhteisten asioiden hoitaminen sujuu, mutta jos silta on poikki, mikään ei toimi.

Tunteet ovat aina totta, sen vuoksi kaikki tunteet pitää aina hyväksyä riippumatta siiitä ovatko ne luonteeltaan myönteisiä vai kielteisiä. Tahkokallio ei pyri mitätöimään järjen arvoa. Viime kädessä pitää tavoitella näiden kahden, järjen ja tunteen sopusointuista yhdistämistä... 

2. p. 2001, WSOY, 183 s. Pehmytkantinen kirja kansineen on mielestä todella hyväkuntoinen.

Postimaksut huutajalle

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 60 vrk 6 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 60 vrk 6 h 43 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.